Liten uppdatering från rummet

Idag var nog första natten jag sov riktigt gott ända sedan jag kom hit. Iga (min rumskompis) flyttade upp sin madrass på vinden igår istället för att ha den i övre delen av våningssängen och nu låter sängen mycket mindre, och även om det låter så är man inte lika rädd att väcka den andra. Förut vågade man knappt röra på sig för att man inte ville störa. Dessutom la jag själva täcket jag har med mig över madrassen, men under lakanet, vilket gjorde själva sängen mycket bekvämare. När jag väl behöver använda täcket får jag nog nästan kosta på mig att köpa något annat jag kan lägga där istället.
 
Lite rolig info från rummet är bl.a. att vi nu har ungefär 1500 meter toalett papper!
 
 
- lite kul va? :P
 
Dessutom har jag kommit fram till det stora plusset med att vi har så lite tallrikar och så som vi har är att vi aldrig kan få särskilt mycket disk!
 
 
Men ja, det var väl allt för nu!
 
/ Fia
 
 

30/8, Lördag

Hejhej :)
 
Idag är första lördagen jag spenderar här i Korea och det har väl varit en bra, om bara väldigt dyr dag. Jag spenderade nästan 600:- på emart bara genom att köpa saker som behövdes till rummet, och på mat som jag kan äta till frukost. Så det känns ju lite sådär. Vi hade handlat så mycket att vi fick ta en taxi hem från affären bara för att få med allt (i och för sig så tog vi även med det som min rumskompis pojkvänn och rumskamrat hade köpt i taxin men ändå). Men eftersom det inte var så långt och taxi är så billigt här så vart det rätt ok, det kostade 3500₩, vilket är runt 23:-, delat på 3 pers... så 8:- klarar man väl att betala för det? :P Det 
 
Efter vi kom tillbaka började jag känna mig rätt så stressad, för det kändes bara som att allt blir så mycket på en gång. Det är en känsla jag vet att jag får när jag hamnar i helt nya, och något ansträngda situationer så jag vet att jag bara behöver komma över det, men det gör ju ändå inte att det känns mindre svårt? Men sen vid 5-6 tiden gick jag iväg för att hitta något att äta (hade bara ätit frukost vid det laget) och när jag väl kom rätt så långt ner på en gata sok sträcker sig från mitt boende så stötte jag på ett gäng med människor som jag kände igen. Två av killarna hade varit med på den koreanska bbq'en som jag var på i förrigår, och en av dem frågade om jag hade lust att följa med o äta - så då tackade jag snabbt ja. Seoul är inte ett ställe för att äta ute ensam på, folk tittar lite snett på en då. Det hela slutade med att jag åt en bab-burger, alltså en ris börjare. De har inget bröd utan packat ris istället, och istället för själva hamburgaren så valde jag en med kyckling och majonaise. Jag försökte få honom att inte ha majonaise på men det fattade han tydligen inte, men mättande (och billigt) var det!
 
Sen gick jag tillbaka till boendet o trodde att jag skulle stanna där men vid halv 8 tiden fick jag ett meddelande från Sussie om jag hade lust att följa med henne och Suki ut för att äta. Jag sa att jag inte skulle äta men följde gärna med ändå för sällskapet, så då gjorde jag det. När vi väl träffade Suki hade hon med sig en annan tjej, en kinesiska som heter Ullian och hon var jätte trevlig, Hennes major är tydligen att lära ut kinesiska så nu har jag en lärar till det också om det skulle viljas ^^
 
Det hela slutade med att vi gick till Wangshimni station där vi hamnade på en vietnametisk resturang och tydligen var det väldigt gott. Jag beställde bara en kola men.. den var dyrare än hela min middag så.. hehe. Fortfarande billiagare än att köpa en kola på statoil i Sverige dock. Efter maten tog vi en promenad hem, vilket säkerligen tog minst 40 min men det var trevligt.
 
Förresten så skaffade jag KakaoTalk igår förut o fick även mina första kontakter idag! :D Min mentor hörde också av sig men jag hade mobilen i väskan så jag missade att jag hade fått den fören nyligen men nu ska vi förhoppningsvis träffas på måndag kväll! :D
 
Så... dags för sängen och så får vi se vilka äventyr (om några) jag tar mig för imorgon! Tydligen så ska det vara öppningsfest i huset så troligtvis gå jag dit men vi får se. Hursom så jag jag gjort iordning en handlingsplan inför måndag, vilket lindrar stressen något :)
 
God natt för mig nu!
 
/ Fia

Så.. första gånger jag följer med till ett koreanskt bbq ställe

Hej :) Så nu är klockan mycket, jag kom just tillbaka efter att ha gått ut med ett gäng till ett bbq ställe. De åt koreansk bbq (alltså kött man grillar själv vid bordet och som man sedan äter i ett salladsblad med lite andra grejer i som vitlök och olika såser) och jag följde med mer för sällskapet men drack i slutändan ett par shots soju, så nu känner jag mig lite vinglig men jag ska dricka mycket vatten och gå och lägga mig snart - ska på orientation på universitetet imorgon vid 9.45. Det var ett någolunda blandat gäng nationaliteter där, det var jag - svensken, sen var det ett gäng tyskar, holländare, en kanadensare, en mexikan, en brazillian och en kille från Österriske. Innan det var det meningen att jag skulle följa med till en fest för utlandsstudenter men vi var tvugna att gå tillbaka av lite olika anledningar och då bestämde jag mig för att inte följa med (tyckte bara det blev för dyrt.. 20.000 won för inträdet och att sen behöva ta taxi tillbaka?) så jag kände mig rätt tråkig där ett tag, men som tur är knackade de tyska killarna på och frågade om jag ville hönga med dem så det gjorde jag. Allt som allt så spenderade jag 1000 won istället för 35.000 och hade jättekul så win/win?? Av någon anledning vill inte min telefon och dator samarbete så jag kan inte ladda upp en bild på maten men jag lägger upp en på instagram istället. Nu ska jag hoppa i säng - bye bye ^^ / Fia

Kimbab var intressant...

Hejsan hejsan :)
 
Klockan är nu lite över 4 här i Korea och jag kom just tillbaka efter att ha ätit lunch. Det tog lång tid innan jag kom iväg, runt 3 gick jag väl ungefär. Jag gick runt på gatorna nära universitetet och letade efter något fint ställe med relativt billig mat. Till slut (eller ja.. efter 10 minuters promenad) kom jag till en liten affär som hade musse pigg på skylten utanför så jag bestämde mig för att kolla in den. Frågade efter en meny på engelska men det fanns det såklart inte, de hade bara "skyltar" på väggen med namnet på maten (på koreanska dårå) och priset. Jag försökte fråga om det fanns något som det inte fanns kött i och hon pekade på Kimbab (en rätt som jag redan tidigare känner igen, men som jag aldrig har provat). Jag beställde det till en person (på min sjukt dåliga kombination av koreanska, handgester och engelska) och vips så hade jag mat :D Så här såg det ut förresten:
 
Kimbab är i princip en rulle bestående av sjögräs ytterst, ris innan för det och i mitten kan det vara grönsaker och källor till protein som tonfisk eller skinka.

Det var inte gott direkt men det gick att äta upp det - jag var ju faktiskt riktigt hungrig. Jag plockade ut det som jag tyckte såg ut som skinka, men nu när jag tänker på det så skulle det ha kunnat vara tonfisk också, men är ju inte förtjust i det heller så det spelar nog inte så stor roll? Det som gav mest smak av ingredienserna i kimbaben var nog den inlagda rättikan (vilket jag även fick bredvid, det är alltsåp det gula i skålen till höger). Och jag gillar inte den smaken särskilt mycket. . Men det fungerade och det var billigt. Det jag betalade för denna lunch var 1500 won, vilket är 9,75:-... jag åt allså lunch, ute på en resturang, för under 10:- - VAAA?!
 
Jag blir fortfarande lite yr i huvudet när jag äter (och jag känner fortfarande av det nu..) och förhoppningsvis försvinner det snart...
 
/ Fia

Torsdag 28/8

Hejsan svejsan!
 
Klockan är runt halv 11 på morgonen och det är varmt ute. Himlen är klarblå och från mitt fönster är det inga moln så långt jag ser. Idag har jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra - jag och Sussie lovade att hjälpa Suki ta sitt bagage till hennes boende men jag vet riktigt när det skulle vara. Jag vaknade runt 7 för att jag tänkte att jag skulle vara uppe vid 9 i fall att min roomie kom vid 9 men det gjorde hon såklart inte - hon har ännu inte kommit och jag vet inte riktigt hur länge jag ska vänta på att hon ska komma. Det är rätt så mycket som vi behöver komma överrens om hur vi ska köpa in det till rummet och så, så jag bara hoppas att hon kommer rätt så snart. Jag skulle gärna slippa 2 promenader till emart, för jag måste verkligen köpa handdukar för utan det går det inte riktigt att duscha. Igår gjorde jag iordning en lista på saker som jag tycker borde skaffas och det var bl.a. handdukar, nagelsax, soppåsar, gardin, tvättkorg, frukostmat... ja... en himla massa saker.
 
Som tur är så åt jag pizza igår och vart mätt efter typ halva, vilket innebar frukost till idag :D. Online säger det att det är 25 grader varmt ute men det måste vara en lögn.. bara inne i lägenheten är det 29 grader. Och jag hade ju tänkt försöka vara lite snål sådär och inte använda ACn såvida jag inte verkligen behöver det men just nu känns det lite jobbigt...
 
Får se vad som verkligen hände idag men troligtvis blir det en uppdateringen igen ikväll, om inte tidigare ^^ Ha det nu så bra!
 
/ Fia

Andra dagen i Seoul - so far so good~ :) (fortsättning)

Så här kommer fortsättningen :)
 
Imorse vaknade vi runt 8, för att först gå och äta frukost på hotellet och för att därefter ta metron till Hanyang university. Vi siktade på att försöka ta oss dit så fort som möjligt men så blev det inte riktigt. Vi kom nog inte iväh från hotellet fören vid 9, var ju tvugna att packa ihop allting och så - vilket inte borde ta så lång tid då det kändes som att jag inte hade packat upp så mycket meeen det gjorde jag tydligen.
 
Som sagt så tog vi Metro - ett val som jag ångrar lite, hehe, då det innebar att släpa mitt >30 kilos bagage länge än vad mina armar orkade - plus att jag inte hade pats att lägga min jacka någonstans så jag var tvungen att ha på mig den och det är VARMT. När vi väl kom till Hoegi station (som låg jätte nära hotellet, så pass nära att vi kunde se tågen från receptionen) tog vi linjen mot Wangsimni för att vi där tänkte ta metron till Hanyang University, men de skyltade vid Wangsimni redan att Hanyang lång där uppe, och de kom vi frågade sa att det var bästa vägen, så där släpade vi upp väskorna för en lång trappa (som tur nog så är Sussie jätte snäll och hjälpte mig med mitt för jag klarade seriöst inte av det själv). Väl där uppe stötte vi på en hjälpsam äldre man som för klarade hur vi skulle ta oss till Hanyang och visserligen hade han ju rätt men det var Hanyang university hospital vi kom till - och det var LÅNGT ifrån var vi skulle. Vi fick lite mer hjälp av lite säkerhets vakter och andra vänliga människor och till slut kom vi till själva universitets området, men såklart helt fel ände på det.
 
Det var så varmt, jag var så slut och det känndes bara som att det bara var backa efter backa. Till slut kom vi till ett område och där träffade vi på dagens hjälte - Jay (Jag vet inte hur han stavar men det får bli sådär här :P). Han kom fram till oss när vi stog där och såg vilsna ut och frågade vart vi skulle, vi berättade och han sa att att var långt dit. Japp, ännu längre att gå. Men han erbjöd sig för att visa oss vägen och drog till och med min västa åt mit - SÅ SNÄLL ALLTSÅ. Men längst med vägen stötte vi bara på fler vilsna människor och tillslut var vi väl en 7-8 pers, haha.  Jag lovade att bjuda på mat men nu vet jag inte riktigt hur jag ska hitta honom - förhoppningsvis stöter vi på varandra. Väl där fick vi sitta och vänta rätt länge tills vi fick skjuts till boendet - men jag lärde känna en del människor där så det var ju bra. Till slut körde de oss till boendet och Suki bestämde sig för att följa med mig och Sussie för hon hade inte så mycket att göra, hon skulle komma med sitt bagage imorgon och så. När vi väl kom hit fick vi lära oss hur vi skulle komma in i byggnaden och vi blev visade till vårt rum. Min roomie har inte kommit än så jag vet fortfarande inte vem det är - men rummet är rätt nice, litet men nice. Jag lägger upp lite bilder på hur det ser ut:
 
 
 
 


 
Sen gick vi iväg till emart för att handla lite saker som behövdes, jag köpte schampo, balsam, dushtvål, tandkräm, vatten och juice. Det är fortfarande massor av saker som jag behöver skaffa mig, men det får bli imorgon eller dagen därefter. Skulle vara bra att diskutera med min roomie om hur vi ska dela upp vissa köp och så.
 
Efter det bestämde jag mig för att stanna på boendet och skypa med mamma och Tina samt skriva dessa inlägg. Egentligen skulle jag bädda och så också men nu är jag så hungrig att jag tvivlar på att jag kommer göra det innan jag går iväg. Kan ju altid göra det när jag kommer tillbaka.
 
Nu ska jag se om jag kan få tag på folk att äta med eller om jag måste bege mig ut ensam - hehe... ojojoj.
 
/ Fia

Andra dagen i Seoul - so far so good~ :)

Hejsan hejsan :)
 
Jag hade tänkt skriva första dagen eftersom det hade stått att vi skulle ha wifi när vi bokade det men icke sa nicke - enda stället vi fick internett på var utanför lobbyn och vi hade ju inte riktigt lust att stå där - vi gick dock till ett litet cafeé men då var jag så trött att jag i princip bara ringde mamma via viber och sen valde att gå hem och lägga mig.
 
Men im jag då ska börja med att berätta om igår och sen skriva om vad jag har gjort idag - tiden som jag skriver detta på just nu är 18.30 och det lär väl ta ett tag - men dagen är ju inte slut liksom, utan jag ska väl ut och äta middag också.
 
Det senaste inlägget jag gjorde var från Arlanda - och då kan jag väl börja där. Jag tog lite väl lång tid på mig innan jag gick igenom pass kontrollen, vilket gjorde att jag helt plötsligt blev väldigt stressad för jag visste att planet gick 16.05 men tydligen så skulle man börja vara vid gaten vid 15.05 - och jag märkte inte det fören vid 14.50 och då var det helt plötslig jätte lång kö... men jag kom i god tid och allt fungerade bra. Planet blev 25 min försenat för det var en dörr som inte var som den skulle men det löstes och vi kom fram i Doha bara 13 min sen för det åkte nog lite snabbare eller nått :P
 
Flyg resan gick rätt bra, jag satt bredvid Pelle, en kille som går på LiU också och som ska gå på samma universitet här och vi hade lite att prata om men den mesta delen av den 6 timmar långa resan kollade jag på film och serier - de hade Divergent, och den har jag velat se länge nu :)
 
I Doha var vi i lite över två timmar men de gick rätt fort. När vi gick på andra planet hade jag börjat på att känna av magen, och det gjorde jag under hela resan. Jag vet inte riktigt vad det var men min mage fixade inte flygmaten tydligen. Det andra planet tog ca: 10 timmar och det gick väl också rätt bra. Vi flög på natten men jag tror inte jag jag sov mer än 4 timmar max. Men inga skrikande barn så YAAAY :P.
 
Jag kom fram i Seoul runt klockan 4, lokal tid, och var tvungen att gå igenom immigartionskontrollen innan  jag kunde gå och hämta mitt bagage - vilket tog LÅNG tid. Jag vet inte varför för med mig så var de klara på ~3 min. Man var dock tvungen att lämna både fingeravtryck och de tog en bild (som jag ser hemst ut på, flottigt hår och allt!). Jag hämtade mitt bagage som kom direkt när jag gick ner mot pick-up området. Därefter skulle man lämna in en lapp om man var tvungen att deklarera något som man tagit med sig men jag vet inte hur nogranna de var med det egentligen. De verkade helt enkelt ta ens ord på det för man gick inte igenom en scanner eller något. Sen var det bara rala vägen ut till arriving stället - och precis där fanns lite olika diskar. Jag hittade den för International taxi direkt så jag bestämde mig för att bara gå med det. Det kostade 65.000 Won (jag gav dock 5000 extra till chauffören) och tog nog runt en och en halv timme.
 
När jag kom till hotellet så hade Sussie redan checkat in, så han i lobbyn låste upp för mig eftersom hon var ute och åt då. Jag tog en dusch och bytte om - OCH VAD SKÖNT DET VAR!! Sen efter ett tag kom Sussie tillbaka och vi gick snart ut och åt. Att försöka hitta något ställe där det finns något med bara kyckling är SVÅRT. I slut ändan fick jag någon fisk och toffu soppa som inte var särskilt god men som gav lite mättnad. Efter det gick vi till cafeét, jag satt där en stund men bestämde mig rätt snart för att go tillbaka till hotellet. Väl där så bytte jag om till natt kläder och gjorde mig färdig för att sova - och jag sov som en sten senare.
 
Jag tror jag gör så att jag skriver fortsättningen om idag i ett annat inlägg - men så var i alla fall min resdag/första dag i Seoul.
 
/ Fia

D-0; resedagen är äntligen här... Kul men väldigt pirrigt..

Ja... Då var det dags på riktigt då... Jag känner mig rätt, eller ja, väldigt nervös men än sålänge så har allt flytit på rätt bra och jag bara hoppas att det fortsätter så. Just nu så har jag lämnat in bagaget (förresten hade jag den sötaste någonsin som fixade det för hon lät min väska gå igenom även att den vägde lite för mycket utan att jag behövde ta ut något :3) och därefter sa jag hejdå till mamma och Tina, men mamma började gråta och då blir ju både jag och Tina gråtiga av att se henne :P
 
Sen gick jag igenom säkerhetskontrollen och det gick bra det också - bara att det var jobbigt att släpa ut dator och hårddiskar och så.
 
Ni sitter jag utan för checken till gaten och tänkte vänta här ett tag. Har ju ändå lite tid att slå ihjäl. Förresten så flyttade de gaten precis - bra att jag faktiskt lyssnade på utropet :P
 
Jag skriver nog lite mer sen - bye så länge :)
 
/ Fia

D-1; en dag kvar... ojojoj :S

Hejhej..
 
Jaa... nu är det snart dags!! Inte många timmar kvar tills jag åker till flygplatsen och sen är Seoul nästa! Idag har jag inte gjort mycket mer än att packa, packa ihop rummet samt resväskan och handbagaget. Men det var så svårt att få till resväskans packning - dels är det svårt att få med allt jag vill på de 30 kilona och sen är det svårt att väga det för att se hur mycket det egentligen väger. Jag klarade inte av att lyfta det så att jag kunde se hur mycket det vägde, som tur är så har jag en sjukt stark mamma som kunde hjälpa mig med den biten :)
Jag är fortfarande inte riktigt säker på hur mycket det verklgen väger men förhoppningsvis är det inte för mycket - och om det är det så får jag packa ur lite på flygplatsen och så får det skickas när jag vet min adress. Mitt handbagage väger precis under det som är tillåtet så jag kan inte lägga i saker där... Det enda stället jag kan packa på saker i på mig, eller att ha det i handväskan...
 
Förresten så kom min moster och kusiner kom över på en liten fika på eftermiddagen - vilket var jätte trevligt. Jag har lite kläder kvar som inte är nerpackade men får se om jag får ner det eller om mamma helt enkelt får packa ner det när jag har åkt. Det känns så konstigt att jag imorgon vid den här tiden kommer sitta på en flygplats (ja.. och vänta på det andra flyget som tar mig till Seoul) och att jag så snart kommer vara i Seoul :D
 
(Det känns lite, eller ja, mycket pirrigt för tillfället. Förhoppningvis kan jag sova gott när jag går och lägger mig, men jag är inte så säker på det...)
 
Nu ska jag dricka lite te med Tina och sen är det väl dags att gå och lägga mig...
 
/ Fia

Vulkan utbrott va? Snälla inte nu..

Så innan jag gick och la mig så kollade jag in på twitter och ser där en av mina twitter-vänner nämna att det har varit ett litet vulkanutbrott på island, och min första tanke är bara "NEJNEJNEJNEJ - Inte nu!!". Här är vad aftonbladet raporterade:
 
[pga. att videoklippet började spela igång, även att man inte klickade på det så har det tagits bort. För att se det, följ istället länken: klippet]
 
Det verkar inte som om de anser det vara någon större fara, men den här delen att "experter kan inte utesluta fler, större utbrott" tycker jag är väldigt jobbig...
 
Ja, kan inte göra annat än att hoppas på att det inte händer något,
 
/ Fia

D-2; två dagar kvar... eller typ.

Jag vet att klockan är över 12, och alltså är D-2 över MEEEEN jag behöver hålla mig till formatet här va :P
 
Inte alls lång tid kvar nu.. mindre än 48h tills planet går.. ojojoj. Idag har jag inte gjort så mycket mer än att packa ihop mitt rum och ätit. Jag, pappa och hans kompis åkte iv'g och åt på Nangs Kitchen och GUD VAD GOTT DET VAR! Jag åt det jag brukar äta där, kyckling med grönsaker och cashewnötter (och ris då såklart). Kom just på att om jag ska börja med det här bloggandet på riktigt så måste jag bli bättre på att komma ihåg att ta bilder, hehe.
 
Men annars om packandet så nog det mesta nere nu, det är lite små saker kvar, mina kläder som inte ska med och lite större saker som jag inte har kunnat packa ner än eftersom det inte är färdig använt. Det jobbigaste är att helt plötsligt hitta något som man vet borde vara i en låda som man redan har packat klart och klistrat igen. Dessutom börjar jag få ont om smålådor som jag kan packa småsaker i för att sedan lägga ner i själva flyttlådan. En bra sak som hände idag var att jag äntligen kom på ett bra användningsområde för alla mina palestina sjalar (jag har hur många som helst i olika färger) - de är ju sjukt bra att linda in ömtåliga saker med, samt lägga i lådor för att fylla ut så att sakerna inte ligger och skramlar runt.
 
Förutom att fortsätta packa ner det som är kvar, så är det nog bara själva väskan som ska packas, lite dokument som ska scannas och boardinpasset som ska skrivas ut - sen borde allt vara färdigt inför måndag :D
 
Men nu ska jag nog på och tvätta fötterna (golvet blev lite smutsigt när allt damm som har legat på¨saker ramla ner på det :P) och lägga på en ansiktsmask - har två som jag fått av Tina någongång och tänkte använda upp dem innan måndag så det får bli idag och imorgon gäller :)
 
/ Fia

D-3; Tre dagar kvar...

Hejsan hoppsan!
 
Ännu en dag närmare; det börjar kännas lite konstig att se all mina saker packas ihop lite efter lite... Nu har jag packat ihop alla VHS filmer som jag hade i rummet och härnäst är det väl skivorna som ska packas. Men jag undrar hur många lådor som ska behövas till det... just nu gissar jag på 2 men om det blir 3 så kommer jag inte bli förvånad.
 
Vid ~1 åkte jag och Carro ut till Ikano och det var väl trevligt, men det är ju bara samma affärer som finns överallt så allt som finns känns det redan som att man har sett 10 gånger förrut. Själv köpte jag ingenting förutom en bit morotskaka att ta med hem. Men jag gick även in till Ur & Penn och frågade om de kunde göra något åt min klocka som inte fungerar, och jovisst det kunde de. Hon höll på med den i 3 minuter eller något och sen tickade den som den skulle. Ja, nu var jag ju inne i deras affär på stan för några dagar sen och där sa de att det inte gick att göra något - och föreslog att jag köpte en ny istället (med 50% rabatt dårå) så nu har jag två exakt likadana klockor. Så jaa... kanske borde ha köpt den där i nya i en annan färg istället?
 
Snart ska jag bege mig iväg för att träffa Tina på stan för att spela lite biljard och ta en cider - hon vann över mig i bowling igår så nu får jag ge mig tusan på att vinna :P
 
/ Fia
 

D-4; Fyra dagar kvar

Ja, nu så är det snart slut på dagen och med idag så är det vara fyra dagar kvar tills jag åker! Hur sjukt är inte det?
 
Jag, mamma och Tina åkte in till stan för att bowla vid 2 (vilket var jätte kul btw) och gick sedan runt och kolla lite på matfestivalen som är på stan nu. Vi skulle även gå till forex för att jag skulle hämta ut pengar som jag hade beställt men de hade de tydligen sålt till någon annan. Det menade på att jag kom "försent" men seriöst - om det finns en tidsgräns på hur länge de kan hålla pengarna i ens namn så kan de väl i alla fall tala om det när man beställer?! Och hur som så skulle jag som tidigast ha kunna hämta de i tisdags eftermiddag, 2 dagar sedan alltså... jag blir bara så irriterad. Men han i kassan ringde i alla fall till forex på flygplatsen och sa åt dem att lägga undan pengar till mig som jag kan hämta ut när jag vänta på flyget på måndag, så det löste sig ju men jag blir som sagt bara så irriterad.
 
Men efter detta så åkte vi hem och det lagades pannkakor så det räckte och blev över, och därefter har jag fortsatt att packa ihop sakerna i mitt rum, idag var det böckerna som skulle ner och de tog 3 hela flytt kartonger. Det var klart mer än vad jag tänkte mig att det skulle bli, men jag fick ju rätt så många så förhoppningsvis räcker de jag har till allt annat. Nästa steg är väl att ta tag i att packa ner alla mina skivor.
 
Nu ska jag återgå till tumblr för att sen försöka lägga mig skapligt, har lite saker att stå i då.
 
Ha det bra!
 
/ Fia

Bloggen uppdaterad och redo??

 Nu är det väldigt länge sen jag skrev här, men jag har inte riktigt haft anledning att uppdatera bloggen i och med att jag skaffade tumblr, instagram, twitter osv. Men nu är det i alla fall så att jag på måndag ska åka till Seoul för att sedan spendera 10 månader där (ja, eller mindre, det får vi se när jag kommer dit) som utbytesstudent och för att kunna hålla de här hemma uppdaterade på vad som händer därborta på andra sidan jorden så tänkte jag starta upp här igen (jag vägrar ju fortfarande skaffa facebook).
 
Så inför den här "re-launchen" har jag idag uppdaterat bloggen. Jag har en ny header (som jag gjorde mha picmonkey), uppdaterad meny där jag nu har "arkivet" sorterat efter år, färre inlägg i "senaste inläggen", tillsnyggade rubriker, ny bild och en instagram-gadget inlagd. Ja, och så uppdaterade jag "mina länkar" och lade in en ny RSS ikon men RSSen verkar inte fungera i vilket fall så jag vet inte om jag bara ska ta bort det helt eller inte.
 
Om man får säga det själv så är jag faktiskt rätt nöjd med hur den ser ut nu men jag lär väl trötta på allt det här förr eller senare i alla fall.
 
Men ska nog gå till sängs nu, ha det underbart!
 
/ Fia

RSS 2.0