M.T med H.I.V.A

Här hade jag tänkt berätta lite om M.T'n som jag var med H.I.V.A på nu i helgen! :)
 
Först kanske jag ska börja med att berätta vad en M.T är - M.T står för Membership Training, och det är helt enkelt en liten utflykt med övernattning som man åker med, till exempel en universitets klubb, eller en arbetsgrupp. Det hela går ut på att komma varandra närmare och få till den där "grupp känslan" som är så viktig. Jag tänker inte gå på som om att det inte är mycket alkohol på sådana här utflykter, det är det - mycket av det roliga går till och med ut på att leka drinking games tillsammans men som det bevisades på denna M.T så går det att vara med och vara nykter också om man vill - inte för att jag var det, men det var ett par som valde att göra så och de sa att det ändå hade kul.
 
Jag kommer inte ihåg var det var som vi åkte, men vi tog oss hur som helst dit med tunnelbanan. Jag kommer ihåg att de sa att det var ett ställe dit väldigt många universitet åker för att hålla sina M.T's eftersom de det ligger utanför Seoul, men ändå nära nog för att man ska kunna komma dit med tunnelbana.
 
Vi började med att träffas vid 12.30 vid emart vid Wangsimni station. Jag gick dit tillsammans med Johanah, fast innan det gick vi till KFC och åt en ordentlig lunch. Vi kom nog inte iväg fören 13-13.30 någon gång men vi var tvugna att vänta in folk och så. Efter ett tag gav vi oss av, och efter kanske 40 minuters resande, inklusive byte, så var vi framme vid stationen vi skulle av vid. Vi fick vänta där ett tag men efter ett tag så kom det en bil från stället de hade hyrt för att hämta upp oss, men den fick åka fram och tillbaka 3 gånger för att få med sig alla. Vi hade 2 rum, ett sovrum och ett "lek" rum eller vad man ska kalla det :P
 
Det här är stället vi var på:
 
 
Vi började med att ha en liten samlig där, och de frågade vilka som ville följa med till ett tempel i närheten för att titta lite - och nästan alla ville dit så vi begav oss. Jag vet inte om jag har så mycket att säga om det, men jag bifogar lite bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
(det fanns hur många sådäana här statyer som helst, och alla såg exakt likadana ut, men tydligen hade alla olika namn så.. haha)
 
Efter vi vart där ett tag så gick vi tillbaka, vi blev indelade i 4 lag och lekte lite lag lekar där vi fick olika mycket poäng beroende på vilken placering vi hade. Vi hoppade hopprep, kickade jaegi (man ska försöka sparka på en grej så många gånger som möjligt utan att den ramlar till marken) och sen tror jag det var nog mer men jag kommer inte ihåg. Hursom så tog vi sen en liten paus för att äta. De hade köpt med sig en massa saker att grilla, jag fick inte så mycket saker som jag kunde äta men jag fick tofu och sen också grillad anka - och det var första gången jag åt anka och det var väldigt gott. Nu vet jag vad jag ska äta nästa gång om jag får välja vad som grillas! Vi åt i säkert 2 timmar, haha, så det hann bli kallt så kalaset flyttades in och gruppspelet återupptogs!
 
Nu spelade vi en moderniserad version av ett klassiskt koreanskt board game som de hade gjort om till ett drinking game - man ska flytta sina pjäser och beroende på var man hamnar så skulle gruppen antingen dricka något eller så fick man en utmaning som gruppen skulle klara. Vi hade väldigt otur då vi hela tiden stog 2 och hamnade på att vi skulle dricka 3 koppar öl (små koppar) för att någon sen skickade tillbaka oss - och vi fick 2 igen osv. Jag tror att vi totalt fick 18 koppat öl eller något sånt, haha. Men vi var 8 stycken i gruppen så genom att dela så var det ingen fara. Vi fick också göra en hel del utmaningar, och jag var faktiskt rätt bra på de mesta. Det var en där man hade ett koreanskt ord där man var tvungen att ända intoneringen på hur man sa ordet från en stavelse till en annan - så, det som är tjock markerat intoneras; kim chi jji gae, kim chi jji gae, kim chi jji gae, kim chi jji gae. Vi klarade det inte, men jag ägde på det hahah.
 
Sen var det en utmaning där jag skulle flytta 16 ärtor med ätpinnar från en tallrik till en annan på 35 sekunder - vilket jag klarade! Sen var det en utmaning där vi hade koppar med kola - alla i gruppen fick en, men 2 hade något konstigt i sig och de andra skulle gissa vilka som hade de 2 udda kopparna - och ingen gissade rätt. Vi hade bestämt oss för att skådespela lite så jag gjorde det (men det verkar som att de andra skippade det?) men tydligen gjorde jag det bra, för 2 av grupperma trodde det var jag som hade äckliga innehållet ^^ Skådespelare karriär nästa? haha.
 
Det var ännu fler utmaningar men jag kommer faktiskt inte ihåg mer som vi gjorde... men en annan grupp fick "pole dancing" som utmaning vilket innebar att en av dem skulle vara "pole" och de andra skulle dansa på den - och roligt blev det :)
 
Vi slutade på andra plats vilket innebar att vi fick någon konstig blackberry alkohol som jag inte uppsattade men som andra verkligen gilla. Vi satt kvar i grupperna och tids nog så började vi lära oss koreanska drinking games som går ut på att vara lite såkluriga, och den som misslyckas måste dricka. Några var med och spela men ville inte dricka alkohol så de fick ta vatten istället :) Några, eller ja, rätt många blev väldigt fulla, vilket i sig var kul att titta på men efter ett tag gick det inte ens att spela längre då folk inte kunde konsentrera sig i mer än 2 minuter. Men jag satt och skrattade med och åt dem istället - tog det ju själv rätt så lugn, plus att jag tål rätt mycket så jag fick istället konstant frågan varför jag var nykter... haha?
 
Detta höll på länge, och jag gick väl och la mig runt 5 tiden, och eftersom det inte fanns någon plats i sovrummet så fick jag försöka sova i lekrummet men det var ju lagom lätt. Jag sov inte mer än en och en halv timme för då började det väsnas igen från människor som vaknat och bestämt sig för att åka därifrån vid 7 på morgonen. Tydligen hade någon spytt i sovsalen också - och en annan kille hade fått sin mobil i det.. usch!
 
Men jag var hursom trött när vi väl begav oss hemåt vid 11 tiden och när jag väl kom hem så tog jag något att äta, duschade och gick och la mig. Jag vaknade igen vid 12 på natten men bestämde mig för att sova lite till och vaknade vid 8 på morgonen så jag måste ha varit ordentligt trött!
 
Vilket jag även är nu, ska upp vid 8 imorgon så måste sova nu... bara en liten kul sak innan jag säger god natt; en tjej från koreanskan idag sa att hon fortsätter glömma bort att jag inte är från USA eftersom jag pratar engelska utan något brytning ^^
 
SÅ, nu ska jag sova - hoppas ni har det underbart! God natt!
 
/ Fia
 
 
 

ooopps.. dags för uppdatering?

Hejsan alla :)
 
Jag visste att det var ett tag sen jag uppdaterade men jag hade helt glömt bort att det var så länge sen.. över en vecka.. usch vad tiden flyger!
 
Men eftersom det har hänt rätt mycket saker sedan dess så tror jag att det här inlägget kommer behöva delas upp i flera inlägg, hehe. Men jag kan ju i alla fall börja med att tala om vad jag håller på med just nu - jag har ju duschat efter att jag gjort alla läxor som behlvdes till imorgon och jag ska just skriva ihop detta samtidigt som jag dricker lite banan mjölk och äter en kaka :)
 
I måndags och tisdags hände det inte så mycket.. inget särskilt som jag kommer ihåg i alla fall. Eller jo, jag åkte till Myungdong en utav dagarna, lyckades gå vilse, men hittade av en slump ett katt kafee som jag gick till och förutom väldigt söta katter att titta på, så hade de dessutom den godast aleo vero juicen jag har druckit. Ever. Katterna var inte särskilt gosiga så jag tror inte jag kommer gå dit igen men det var ändå en trevlig upplevelse. På kvällen där, även om det är en vecka dag, så ställs det upp en himla massa stånd med allt möjligt gott att köpa. Själv köpte jag en ananas bit och en glassvåffla. Och jag köpte en återfuktande aleo vera gel som luftar såååå gott!!! (jag tror att jag kan ha blivit lite beroende av den.. jag tar med mig en liten flaska av det med mig överallt, hehe).
 
Onsdags började rätt så lugnt med en lektion av Sociology of Happiness, som en av mina ämnen heter, vid 10.30 och som håller på till 12. Men klockan 2 så började min första lektion av koreanska (!!!!!!) som jag har längtat efter väldigt länge, och efter det har jag haft 4 timmar lektion i ämnen varje vardag. Vi fick reda på att vi kommer ha två olika lärare, en på måndag, onsdag och fredag och en annan på tisdagra och torsdagar. Jag har hunnit ha både lärarna och jag tycker båda är väldigt bra, särskilt den som vi har 3 gånger i veckan men har bara haft den andra en lektion än så länge så man får väl se om det fortsätter vara så eller om det ändras eftersom. Men de 4 lektionerna vi har haft ägnade vi åt att ordentligt lära oss det koreanska alfabetet, hur det läses, skrivs och uttalas. Måste säga att man får lite träningsvärk i magen när man fortsätter sitta och repitera läten från magen. Det hela påminde mig om när vi hade uppvärmning i kyrkokören jag brukade vara med i för att vi skulle kunna sjunga från magen ordentligt. Men imorgon ska vi börja med "huvudboken" och det kommer nog bli intressant. Det värsta var nog innan första lektionen då jag var tvungen att gå för att köpa alla böcker.. 53.000 won på böcker pallade inte min vecko budget riktigt så jag var tvungen att ta ut nästa veckas pengar redan i lördags, det må vara billigare än skolböckerna vanligtvis kostar i sverige men att en tredjedel av en hel veckas pengar bara försvinner sådär gör det det blir lite väl lite kvar.
 
Efter lektionen gick jag och åt middag i skolkafeterian tillsammans med Diago, en kille från Brazilien som går i samma korenska klass som jag, och en kompis till honom som kommer från Frankrike. Det fanns inte riktigt något med "riktig mat" som jag kunde äta så jag nog ramyun istället och blev mätt och glad på det. Det finns ett par väldigt trevliga människor i min koreanska klass. Och väldigt många kineser, jag tror hälften av alla i klassen är kines - inte för att jag har något problem med det, men de verkar ha särskilt svårt med uttalet på vissa tecken.
 
I torsdags hände det lite mer saker - min lektion i Soiciology of Happiness var inställd så jag började med koreanskan vid 2, sen vid 6, precis efter lektionen började, så skule jag till H.I.V.A's veckomöte. Det veckomötena går ut på är language exchange, och temat för den dagens lektion var saker man kan behöva kunna när man ska gå på resturang, något man gör i princip dagligen här. Själv så råkade jag hamna bredvid en kille som var lika ny som jag och som inte visste så mycket mer än jag om vad vi skulle göra där men vi gick över lite fraser, han skrev det på koreanska och jag skrev av. Efter ett tag var själva language exchanget slut och vi skulle gå iväg för att äta - och den här gången på en kyckling resturang så jag kunde också äta!! Jag hamnade vid ett jätte trevlig borde bredvid en jätte trevlig koreansk tjej, vars engelska namn är Helen. Vi följde hennes råd och beställde in en ris och kyckling grej med mozzarella ost och det var jätte gott! 
 
 
En sak med mycket av den koreanska maten är att det är mer än bara själva maten, det är upplevelsen med maten, att se den tillagas, att känna lukten av den innan man börjar äta, som gör det till en väldigt kul upplevelse så länge man är där tillsammans med sköna människor. Nackdelen av detta är ju då att det är svårt att hitta resturanger där man känner sig bekväm med att äta ensam, man får alltid en känsla av att man borde vara fler.
 
Efter maten gick vi vidare till en bar där vi satt ett bra tag. Den här gången hamnade jag vid ett bord med nya människor. Det var jag, en japansk tjej som heter Emari och tre koreanska killar; en kille jag kallar Mr. Park eftersom jag har sååå svårt att komma ihåg koreanska namn, de andra hette Donghyun och Suk Jun (jag har de på kakaotalk så jag kan kolla upp vad de heter ehhhmmm.. kakaotalk är förresten den koreanska versionen av viber som nästan alla har). Det var jätte trevliga och engelska fungerade väldigt bra. Efter ett tag kom en tjej från USA som heter Serena och satte sig hos oss också - hon hade också svårt med namnen, haha. Vår bord fokuserade på att dricka soju och lämnade ölen till de andra, jag tycker inte om öl så de andra bestämde sig för att bara ta soju de också. Vi fick också in en tallrik med en blandning av olika godsaker, frukt som ananas och vattenmelon, nått söags bröd med glass på, persikobitar (som jag älskar) och en blandning av lite friterade saker. Jag borde ha tagit en bild men jag glömde helt bort det... Vi var där rätt länge men efter ett tag gick några iväg på noraebang, koreanska versionen av karaoke, med ett gäng pers (jag en av dem dårå) och det var trevlig det också - men de har väldigt hög volym på mikrofonerna. Här är en liten, och dålig, bild från det, hehe:
 
 
Efter ett tag gick jag och en kille som bor i samma hus som jag hem, men jag hörde sen från en av killarna att några gick iväg till ännu ett ställe och drack efter detta, haha... de är liiite extrema.
 
Här näst ska jag berätta om M.T'n jag var på nu i helgen, men jag tror att jag gör det i ett nytt inlägg - haha ^^
 
/ Fia
 

13/9... Lördag i Hongdae

Hallå!
 
Min rumskompis och hennes pojkvän har åkt bort för helgen så jag har haft rummet för mig själv hela dagen, och kommer troligtvis ha det större delen av imorgon också - vilket är ganska skönt då jag har rätt mycket tvätt som jag behöver fixa med och nu kan jag ha tvättställningen u rummet. Idag hann jag dock bara dra igång den ljusa maskinen, får ta den mörka imorgon. Det tog oväntat lång tid att få igång tvättmaskinen då den bara fortsätter att stänga av sig själv när jag trycker på "start" knappen, men till slut kom jag på att jag bara behöver stänga till tvättluckan en sista gång efter att jag har dragit igång allt och så fungerar det.
 
I går kväll så bestämde jag mig i alla fall för att inte ställa någon klocka eller så, och vid 11 tiden när jag vaknade så såg jag att jag nyligen hade fått ett meddelande från Sussie om jag ville följa med ett gäng till Hongdae över dagen - och det ville jag så klart så det är vad jag har spenderat större delen av dagen på. Vi skulle träffas vid Wangsimni station vid 13 för att åka tillsammans till Hongdae därifrån men det hela blev väldigt försenat då många kom väldigt sent. Hursom hur så var vi framme vid Hongdae runt 14.30 där vi mötte upp lite mer folk. Det vi började med var att försöka hitta någonstans att äta lunch/frukost (för de som inte hade ätit det) men först så stannade vi till vid ett litet stånd där de sålde kyckling spett och egengjord ~juice~. Jag köpte bara ~juicen~ men det var inte riktig juice, i min var det is, en pressad apelsin och sen blandade de ut det med cider (vilket är vad de kallar lemon/lime smakade läsk) och det serverades i en genomsyndlig påse med ett sugrör i.
 
Efter att vi hade gått runt lite så hittade vi till sist en liten resturang som hade koreansk mat, och som specialiserade sig på kimbab. Men det jag valde att äta var istället rice cake ramen.
 
 
Rice cake, också kallat tteok på koreanska beskrivs av wikipedia på följande vis; "Tteok (även ddeock, duk, dduk, ddeog eller thuck) är en sorts traditionella koreanska ångkokta bitar av en sorts kakor baserade på mjöl av klibbris"
 
Det var ganska gott, och mättande, men också lite väl starkt för min smak. Men det är ju det mesta av maten här så man ska väl inte klaga allt för mycket. Efter att vi hade ätit gick vi till en marknad där folk sålde sina egengjorda saker. Det fanns mycket fint men eftersom allt var handgjort så var det också ganska dyrt. Det var ett halsband som jag var lite intresserad av men det kostade 35.000 won (~225:-) och så mycket var jag inte villig att betala för det. Men sen satt jag också och lyssnade på ett par killar som rappade (de hade en liten scen för uppträdanden) och de var ganska duktiga, även om jag inte förstod vad de sjöng om. Här är lite bilder från marknaden:
 
 
 
 
Efter marknaden gick vi iväg till ett mango cafe eller vad man ska kalla det, de specialiserar sig på just mango i alla fall och nästan alla rätter har mango som huvudingrediens. Det var lite svårt när jag skulle välja vad jag ville ha, det fanns ju så mycket att välja på. Men till sist valde jag att de vad de kallade mini set, man fick då välja 3 rätter utav 9 möjliga som man fick i mini version. Jag valde en mango kokos grej, en fruktsallad och mangopankaka.
 
Här är lite bilder på allt:
 
 
 
 

 
 
 
Det var såååå gott! Jag vill definitivt gå dit igen! Ett par andra tjejer beställde in en annan efterrätt som består av huvudsakligen "shaved ice" och den var också extremt god.
 
Efter besöket där bestämde sig några av tjejerna för att åka någonstans och titta på nån vatten rehnbåge men jag började på att känna mig rätt trött och färdig så jag och en kille från Japan som bor på samma ställde bestämde oss för att åka tillbaka istället.
 
Nu ska jag nog snart gå och lägga mig, för att drömma om mango, haha. Ha det underbart!
 
/ Fia
 
 
 
 
 
 

H.I.V.A

Hejsan
 
Nu var det ett par dagar sen jag skrev sist men helt ärligt så har det inte hänt särskilt mycket sen dess. Visserligen har jag blívit bra igen (eller ja, typ bra igen) och chuseok är över så universitetet har börjat igen. Annars.. inget direkt. Men idag hände det faktiskt lite saker, först så hade jag placerings prov över vilken nivå av koreanska jag ska börja ta imorse klockan 10. Det gick inte bra alls, utan jag vet att jag kommer hamna på den lägsta nivån (vilket jag redan från början antog att jag skulle göra men jag klarar verkligen inte av det här med att inte klara prov - har aldrig misslyckats med ett prov förut så det känns bara väldig tufft att inte ens kunna svara på första frågan).
 

Efter provet följde jag med Dan, en kille från USA, till stället där alla klubbar på universitetet hade ställt upp tält för att visa upp sig och värva medlemmar.
 
Först stog jag i princip bara och tittade på medan han gick från tält till tält för att försöka leta reda på klubbar som han ville vara med i (av vad jag kommer ihåg så var det trummor och tennis?) men efter ett tag började jag gå runt och kolla lite själv. Vet ju själv att det bästa sättet att lära sig ett språk är att prata det, men så som det är nu så träffar jag ju i princip bara utbytesstudenter som jag pratar engelska med. Så att gå med i klubbar där det finns koreanska studenter verkar ju då rätt... smart? Tyckte till en början att jag såg väldigt "extrema" klubbar - dykning, paraglyding, bersklättring osv. men efter ett tag såg jag en klubb som verkade lite intressant. De hade en bild på pikachu o lite så på deras banner och när jag frågade vad de var för slags klubb så sa hon att det var en "friendship club"... och jag gillar ju friendship så varför inte?? Jag skrev upp mig och ska väl försöka gå dit när de har nått möte för att se om det är något jag skulle vilja fortsätta med eller inte. Sen gick jag och kollade vidare lite och hittade då en annan förening som var en reseförening som åkte iväg och gjorde saker tillsammans här runt Seoul - och det låter ju inte helt fel det heller så jag skrev även upp mig där. De hade egentligen sitt välkomnings möte idag men pga. att jag skulle gå på H.I.V.A's välkomningsparty vid 17.30 så hade jag inte tid att gå till deras vid 18.00.
 
H.I.V.A är förresten en förrening för såväl koreanska studenter som untbytesstudenter där det bl.a. finns language exchange och volontärarbete som man gör tillsammans. Jag skrev upp mig på dem igår tillsammans med Emelie (en svensk tjej som jag har kursen "Sociology of Happiness" tillsammans med) efter vår lektion därför att jag redan hade tänkt anmäla mig där och sen så stod de (H.I.V.A) precis utanför Sociologi byggnaden så jag såg det som ett tecken. Idag hade de som sagt sitt välkomningsmöte för nya medlemmar och jag kom dit i tid och allt. Det första vi skulle göra var att ange våra namn och ID-nummer och sen efter ett tag så hölls det en kort introduction över vad de gör osv. både på koreanska och engelska. Efter introduktionen så skulle vi bege oss iväg för att gå på BBQ men många verkade skippa det för att istället gå till HOW's välkomningsmöte (det är också en förening som vänder sig till utbytesstudenter) men jag hängde med till BBQ'en och det tycker jag var ett sjukt smart val av mig. Jag träffade så många trevliga människor, både koreaner och utbytesstudenter och hade verkligen jättetrevligt. En tjej var speciellt snäll - Johanna, som tydligen är den enda utbytesstudenten från Filippinerna här på Hanyang. Det visade sig dessutom att vi bor på samma ställe :D
 
Efter BBQ'en gick vi iväg till Cas town, en liten bar där man kan sitta många människor tillsammans, och vi var kvar där till 11 tiden på kvällen ungefär. Jag satt med ett rätt blandat gäng, det var människor från Frankrike, Mexico, USA, Korea etc. och det var så trevligt. Dessutom så träffade jag en tjej som gillar samma band som jag, hehe. Efter detta så bestämde sig några för att gå vidare till norebang (koreansk version av karaoke, ordet betyder översatt helt enkelt sjung (nore) rum (bang)) men jag valde att gå hem istället, jag började bli trött och tyckte att jag hade spenderat tillräckligt med pengar på mat och drick ställen när jag inte ens åt eller drack något. På BBQ'en åt jag ju inget kött utan fick betala 10.000 won för lite ris och en sopppa jag inte ens tyckte om, och på Cas Town så betalade jag 5.000 och det ända jag drack var vatten, och jag åt typ en potatistklyfta och en gurkbit... och mer än då vill jag inte betala för bara själva sällskapet. 
 
Dessutom så anmälde jag mig till den MT (membership training) som H.I.V.A ska ha 20/9 till 21/9 då vi ska åka iväg någonstans för att lära känna varandra bättre och så - och jag tror att det kommer bli riktigt kul :)
 
Nu ska jag nog gå och lägga mig snart, klockan är mycket och jag är trött, hehe - ha det så bra alla där hemma ^^
 
/ Fia
 

... så man ska inte dricka kranvattnet här tydligen...

Hejsan,
 
Idag och igår har jag nästan bara varit på rummet förutom att gå iväg för att köpa lite saker att äta. Detta eftersom jag efter lördagens utflykt till Namsan tower har haft magbesvär - jag vet inte riktigt vad som orsakade men jag tror att det var kranvattnhet jag drack vid tornet som har orsakat trubbel för magen min... Men jag mår bättre idag än jag gjorde igår i alla fall.
 
Skulle egentligen följa med på flera roliga saker, både igår och idag, men har helt enkelt inte kunnat. Funderade på att i alla fall försöka följa med på BBQ som ett gäng människor skulle på nu ikväll men kännde rätt så direkt efter att jag gick ut att jag inte riktigt skulle klara av det. Inte bara för att jag har ont, utan även för att jag inte har någon egentlig aptit och för att jag enligt råd (jag läst mig till på nätet) ska dricka mycket vätska, men lite i taget, samt ej dricka alkohol.. så ja... det blev att köpa en liten pizza istället (som jag bara åt lite av) och sitta inne på rummet. Inte så roligt men förhoppningsvis blir jag frisk snabbare på det här sättet och kan vara med på roliga grejer under resten av veckan.
 
Den här veckan är det chuseok här i korea, vilket kan sägas vara den koreanska versionen av Thanksgiving. Detta innebär att vi inte har några lektioner fören på torsdag och därför rätt mycket tid att hitta på roliga saker på. Meeen som sagt så var jag ju tvungen att bli sjuk och har inte kunnat hänga med men har ju fortfarande 2 dagar kvar, eller hur? (om jag blir riktigt bra, det vill säga...)
 
Hoppas att ni har det bra!
 
/ Fia

Namsan tower

Hejsan hejsan!
 
Idag blev det att göra någit riktigt turistigt - nämligen att besöka Namsan tower, vilket är ett utsikttorn som ligger på en väldigt hög backe i Seoul, och man kan se hela staden därifrån.
 
Det hela började med att jag träffade tjejerna jag skulle dit med klockan 6 vid Myeongdong stationen. När vi väl träffades så bestämde vi oss för att ta linbanan upp till tornet och bussen ner. Detta ledde till att vi först fick hajka oss upp en bit för berget för att sedan där ställa oss i en lång kö till linbanan.
 
Detta är precis början av backen - det bli mycket värre efter ett tag, men jag glömde bort att ta kort på det.
 
 
Nere där vi började var detta vad vi såg av själva tornet:
 
 
Efter nästan en och en halv timme väl i kö till linbanan så fick vi äntligen gå på - och själva resan var över på bara ett fåtal minuter. Och ihoppackade i vagnen var vi också så jag hade inte ens plats eller möjlighet att ta några fina kort.
 
Men här är i alla fall lite kort jag tog vid själva tornet, efter vi hade stigit av linbanan (jag använde mobil kameran så jag vet att kvaliteén inte är den bästa, men i alla fall):
 
 
 
 
 
 
 
Vi gick runt och kollade på utsikten från olika håll rätt länge, och gick sen även och tittade på alla lås som folk har satt upp. Det är en grej att sätt upp ett lås i räcket på detta tornet - särskilt för par. Här är bara en pytteliten del av vart lås har satts upp:
 
 
Efter att vi hade gått runt och kollat på det mesta gick vi och köpte biljetter till att åka upp i tornet - som, även det tog väldigt lång tid. När vi köpte biljetten sa hon att det skulle ta 40 min men jag tror faktiskt att det tog längre tid än så. Men eftersom vi var 4 personer så köpte vi två combi pack, vilket innebar att man fick två biljetter plus en stor popcorn och två läsk för varje combo pack, och det kostade 20.000 won (annars kostade bara biljetten 9.000, så vi tyckte att det kunde vara värt 6,5:- extra per person för att få det). Dock valde vi de "söta" popcornen, vilka var lite väl söta för min smak.
 
Här är lite bilder uppe från tornet:
 
 
 
Vi stannade där uppe rätt länge, och själva kön till hissen ner gjorde ju också sitt, men det var trevligt. Här är lite fler bilder, nu när vi var påväg ner mot bussarna:
 
 
 
Jag tog lite bilder med de andra tjejerna också, men inga med min mobil eftersom min kamra är rätt dålig, och min fram-kamera fungerar inte längre. Men förhoppningsvis får jag några bilder skickade till mig så att jag kan lägga upp dem senare.
 
Buss resan tillbaka till Myeongdong var jättejobbig då det inte fanns någonstans att sitta, och vi var sååååå ihoppackade. Men sen tog vi tunnelbanan från Myeongdong till Hanyang uniiversity för att vi skulle följa en av tjejerna till henner dorm, och sen gick jag och en annan tjej tillbaka till vårt dorm.
 
Nu är det sent, mina fötter gör ont och jag bara längtar efter sängen så jag hoppas att ni alla har det så bra för nu ska jag sova!
 
/ Fia

5/9-14... lååååång väntedag

Hejsan!
 
Idag har varit en lång dag... trots att klockan inte är särskilt mycket. Klockan är lite över 7 här i Seoul men jag har varit uppe sen 7 i morse för att jag har varit tvungen att göra så många saker här idag. Först skulle jag till svenska ambassaden för att rösta, vilket gick bra - vi kom fram dit vi skulle och även om vi hade lite problem så var det inte sådär jättesvårt att hitta. De öppnade vid 9 och jag försökte se till att vara där så tidigt som möjligt för att jag sen klockan 10.30 skulle träffa min mentor och några andra på Wangshimni station för att åka till immigrationsverket och fixa med våra "alien registration" - en slags registrering man måste göra, även fast amn har visum, när man stannar en längre period i det här landet.
 
Det jobbiga med registrering var att vänte tiden var SÅ LÅÅÅNG. Vi kom dit och tog våra nummer lappar vid 11.54 och vi var klara vid kanske 16.30!!!!! Vi var tvugna att vänta på vår tur i över 4 timmar!!!
 
Jag visste innan jag åkte dit att jag skulle behöva vänta, men inte att jag skulle behöva vänta så länge. När vi kom dit var det nummer 205 som var där framme, jag hade nummer 449... Så, rätt så fort bestämde vi oss för att gå iväg och äta lunch medans vi väntade. Vi gick till en resturang i närheten och det var faktiskt ganska så gott. Jag åt bibimbap vilket bostavligt talat betyder "blandat ris" - i min skål var det då helt enkelt ris och en lösstekt ägg och sedan en tallrik med grönsaker bredvid som man skulle hälla i skålen och blanda ihop det hela. Man tillsatte även en slags vinäger liknande sak och gochujang (en röd fermenterad smaktillsats av bl.a. chilipeppar som är stark).
 
Här är en bild på min bibimbap:
 
(De små skålarna som står bakom den stora skålen var sidorätter som man fick gratis till maten. Man får det nästan varje gång men äter på en korensk resturang, dock varier det var de ger. Idag var det kimchi, rättika, spenat och lök)
 
Efter att vi hade ätit upp var min mentor tvungen att gå för att hon skulle till sitt deltid jobb men hon hade redan hjälpt mig med det som behövdes för ansökningen så jag hakade helt enkelt bara på ett annat gäng som vi hade ätit lunch tillsammans med. Men själva ätandet tog ju inte mer än en timme, så större delen av resterande väntetid spenderade vi i en park i närheten av immigrationsverket för vem vill sitta inne i vänterummet mer än man behöver? Vi gick väl tillbaka vid 15.40-tiden och satt därefter i väntrummet. Att vi behövde vänta så pass länge tycker jag är konstigt då min egna "registrering" tog 3 till 4 minuter.. så länge man har papprena iordning och allt i blanketten ifyllt så borde det inte vara något problem. Men, som de hade sagt på skolan, så var det smart att ha med sig sin koreanska talande mentor då de kunde klargöra och fråga saker som vi inte förstod, eller kunde fråga om.
 
Efter detta låååånga besök där så åkte jag tillbaka till Wangshimni för att gå och handla lite rolugare frukost mat än det jag har - så nu finns det både te och yoghurt!
 
Men nu tror jag att jag ska ta mig en kopp av mitt nya te för att se om det verkligen är så gott som det verkade - ha det toppen bra!
 
/Fia

Idag mår jag bra! :D

So idag har varit en väldigt händelsefull dag - jag har inte bara träffat min mentor för första gången utan jag har även fixat en himla massa saker som jag behöver ha fixat och det känns så bra!!
 
Jag, till skillnad från många andra, hade ingea lektioner idag men spenderade största delen av dagen på campus i alla fall - gående från att göra det ena till det andra. Det jag började med att göra var att ta en promenad till universitetet vid 9 tiden kanske. Har kommit fram att det till sidan närmast mig tar ca: 15 min att gå. Sen började det jobbiga.
 
Jag skulle hitta Shinhan bank, banken på campuset där alla våra ID-kort finns o så. Det känndes som det tog en evighet att komma dit - och väldigt mycket av mina krafter! Själva Hanyang är byggt på en himla massa kullar och det är vääääldigt jobbigt att gå över campus. Vilket jag var tvungen att göra eftersom Shinhan banken ligger på andra sidan campus, vilket jag inte visste så jag gick över, och runt, och tillbaka igen tills jag äntligen hittade det. Väl där så var jag tvungen att fylla i en himla massa dokument, jag skrev säkert mitt namnt och signatur 30 gånger på de där papprena, och sen väntade jag väl på min tur i en timme ungefär. Men hur eller hur så har jag i alla fall mitt student ID och ett koreanskt konto nu!
 
Efter det skulle jag hitta till FTC byggnaden för att skriva upp mig till koreanskan och för att gå till stället där de som håller på med oss utländska studenter håller till. Duktig som jag är så lyckades jag komma dit percis när de hade lunch så fick sitta och vänta i 40 minuter men jag träffade trevliga människor så det var inte så farligt. När de väl kom tillbaka så fyllde jag i allt jag behövde, inklusive en liten uppsats, och fick veta var och när placerings testet var. Så.. nu vet jag när jag ska göra det.
 
Efteråt gick jag till det internationella kontoret och blev kvar där i en timme eller så för att dator efter dator inte fungerade. Men nu så har jag i alla fall skickat in mitt "certificate of arrival" och de har i sveriga nu skrivit in att jag verkligen är här och studerar. Dessutom så skaffade jag mig ett t-moeny card (ett kort som fungerar till såväl buss, som tunnelbana som taxi) och sen gick jag till sist o skrev ut mitt "certificate of enrollment" som jag behöver när jag ska till immigartionsverket - vilket jag ska till på fredag! :)
 
Sen var alla skolsaker avklarade, och jag vet i princip vart mina lektioner är nu så förhoppningsvis kommer jag rätt imorgon men ska gå tidigt hemifrån i alla fall.
 
Efter att jag ätit en sen lunch på campuset gick jag hem, dusch och drog sedan till Wangshimni stationen för att träffa min mentor och en annan kille som hon är mentor till. Vi började med att sitta på ett kafée och snacka men efter ett tag gick vi till ett annat ställe för att äta Chimek, vilket är kyckling och öl men eftersom jag inte är så förtjust i det så tig jag en cola istället. Det var jätte trevligt och det känns så bra att jag nu känner att jag har någon här som jag kan vända mig till om just korea saker.
 
Nu ska jag gå o fixa mig för att sen gå och sova - har en viktig dag framför mig!
 
/ Fia

RSS 2.0