Ännu ett drama jag ♥!

Hejsan hejsan :)

Mitt förra inlägg handlade om ett drama som heter "Ba Family" men nu tänkte jag faktiskt berätta att jag har sett ett till riktigt bra drama som heter "Obstetrics and Gynecology Doctors" men förkortas som OBGYN. Det dramat är helt underbart :D

OBGYN är lite som en koreansk version av Grey's Anatomy, vilket är en serie som jag har sett lite på men som jag aldrig har följt direkt och om jag ska välja så tycker jag nog att OBGYN är bättre.

Man kan också jämföra det med det japanska dramat "Code Blue", som jag faktiskt har sett båda säsongerna av och då måste jag säga att OBGYN är mycket bättre, främst för att romanserna i det här dramat är mycket... bätre? haha, om jag har för mig rätt så var det inte särskilt mycke romans i "Code Blue" men i det här dramat spelar de olika romanserna en mycke, mycket stor roll. Att väldigt många av skådisarna också var riktigt snygga är väl också en mycket bra sak med just OBGYN.. inte för att klaga på Yamapi men på de anda skådisarna kanske :P

Jaja, nu har jag skrivit nog (tangentbordet krånglar som *** xD), hoppas ni har en bra dag :)

Kram Fia


Rant om "Bad Family" ♥

Hejhej ^^

Jag har just sett färdigt ett drama som heter "Bad Family" och jag kan bara inte låta bli att göra "reklam" för den här.. alltså jag kan bara börja med att säga att jag såg ut hela serien på 16 avsnitt på mindre än en dag.. så inne i berättelsen och allt som hände i dramat var jag xD Men nu ska jag gå in på den lilla, riktiga recentionen, eller vad jag ska kalla det, av serien :)

Serien heter då alltså "Bad Family" och är en koreansk dramaserie från 2006. Dramat är väldigt familje inriktat, som man kan se på titeln, och dramats huvudsakliga mening är, enligt min tolkning, att familj är kärlek, inte bara blodband. Men den har även väldigt stora drag av kärlek, med alla olika romanser som sker ... Det låter lite fel att säga så innan man berättat vad serien egentligen handlar om förs så här kommer en kort beskrivning av plotten.

Na Rim, en nioårig flick, är den enda som överlever efter att hennes familj är med om en bilolycka som är orsakad av en vän till familjen, Ha In Soo. Efter olyckan är Na Rim stum och minns ingenting som skedde innan olyckan, inte ens hennes familj och det finns inga riktiga bevis för att Ha In Soo har gjort någonting som orsakat olyckan.

Men, Na Rims farbror, den enda släkningen som inte var med i olyckan, misstänker att det är Ha In Soo som står bakom olyckan men han har inga bevis för detta. Eftersom att Na Rim inte minns något kan hon heller inte vittna om att hon såg Ha In Soo vid olyckan därför bestämmer sig farbrorn för att prova en behandlig som en läkare på sjukhuset rådde honom, alltså att skapa en "låtsas familj" som liknat hennes egna för att de ska hjälpa till att stimmulera hennes så att hennes minnen ska komma tillbaka. Farbrorn anlitar då Oh Dal Gun, en föredetta gangster, som specialiserar sig på att framställa t.ex. låtasas familjer till bröllop. Oh Dal Gun framställer då en låtsasa familj och det är med denna familj som dramat börjar.


Karaktärerna i dramat är helt underbara.. jag älskade varenda karaktär i slutändan.. kanske inte "the bad guy" men annars. Varje karaktär är viktig för att hålla hela dramat ihop och deras olika bargrundshistorier är viktiga för seriens byggnad.

Personligen så satt jag och väntade i nästan halva dramat på att få veta mer om Gong Mins, som spelas av Kim Heechul, historia. och genom dramats gång får man öven veta mer om mannen som orsakade olyckan och hans familj som även de är centrala karaktärer eftersom att både sonen och brorsdottern till Ha In So blir kärleksintressen för familjemedlemmarna.

Nu vet jag inte om jag orkar skriva så väldigt mycket mer men jag tänkte avsluta detta inlägg med lite egna tankar om serien.

Det är verkligen en helt underbar historia. Den får en att önska att man hade en likadan familj i slutändan, även om den varken är riktig eller perfekt så får den kärleken som man ser in om familjen en att känna sig helt varm innombords.
Man fastnar väldigt enkelt i den, själv fastnade jag så mycket att jag inte kunde vänta på att se den i bra kavlité utan jag nöjde mig istället med att se den streamad, vilket jag aldrig gör nu för tifen eftersom att jag anser att det är aldeles för låg kvalité på videon och anser att det är irriterande att det nåstan altid är uppdelar i olika bitar. Men, med den här serien spelade det ingen roll.

Sedan vill jag bara lite snabbt nämna att jag värkligen gillade skådespelarna i dramat för, åtminstine jag, tycker att de spelade sina roller väldigt bra och väldigt levande. Även om jag inte orkada titta på precis alla scener och spolade fram någon gång ibland så tycker jag ändå att serien var väldigt, väldigt bra. Både om man kollar på varje avsnitt för sig och om man kollar på hela dramat som en helhet.
Plus att såhär på slutet måste jag bara få ur mig lite fangirl-eri: Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥Heechul!!! ♥.... okej, nu är jag färdig :) (P.s. rollen som Heechul spelade passar honom verkligen :P)


Så.. nu ska jag nog gå och lägga mig, ha det underbart och, om du inte redan har gjort det, kolla in "Bad Family", jag tror inte du kommer bli besviken :P


Kram Fia ♥

Min Leeteuk + Boom Boom

Titta vad jag just gjorde, visst är den fin? :DSöt va? xD

Bjuder på en låt innan jag går :P


Kram Fia ♥

RSS 2.0