JYJ konsert 141005

Hejsan!
 
Jag skrev igår att jag skulle på konsert idag - och det var jag, så jag tänkte att jag skulle skriva lite om det nu innan jag går och somnar och börjar tro att allt bara var en dröm :)
 
Jag vaknade vid 8.30 tiden och gjorde mig klar till att gå vid 11 för att träffa Hannah vid 12, men hon sa att hon skulle bli försenad så vi ändra tiden till 12.30 (fast vi båda kom dit tidigare än så, haha). Jag tog tunnelbanan, först från Majang Station till Wangsimni och sedan från Wangsimni till Samseong. Det var första gången jag åkte så långt med den gröna linjen och jag gillar faktiskt att åka med den för den åker över jord så man får se lite av staden när man åker.
 
Som sakt så var vi där vid kanske.. 12.10 eller något och begav oss direkt för att hitta själva konsert platsen. Det var inte så svårt att hitta dit men det var när vi väl kom dit som det svåra började. Ingen av vakterna eller några som jobbade där verkade prata engelska så vi förstod till en början inte alls vart vi skulle ta vägen. Efter att vi frågat och letat så blev vi till slut visade till en kö längst ner på KEPCO parkeringen och vi satte oss där. Det som var förvirrande var att det var 2 olika köer - en för medlemmar i JYJ's fanclub och en för icke medlemmar (den kön vi var i) och de varkade gå lite kors och tvärs. När vi kom dit så vi ett par tjejer som varkade ha varit där länge, jag menar, jag var där länge också men inte så länge.
 
I kön satt vi emellan 2 kinesiska pratande gäng så vi var väl alla lite lost menmen, jag tror vi hade hittat vår plats runt 12.45 tiden. Och där satt vi i en 3-4 timmar. Jag kände direkt att jag borde ha köpt mig ett paraply, inte för att det rengna, utan pga. att det var så himla soligt och vi hade ingen skugga alls. Efter ett tag bestämde jag och Hannah oss för att gå iväg och köpa något att äta, en i taget. Jag gick först och gick till ett MiniStop som låg jätte nära. Där köpte jag mig 2 kyckling spett och något annat slags kyckling spett men där var kycklingen formade till vad som såg ut som köttbullar, och 2 stycken drickor (vattnet var slut :(). Den första kycklingen var inte god alls - och jag ska sluta köpa kycklingspett här. Jag blir besviken varje gång för 70% av spetten är alltid bara fett och skinn. Det andra var faktiskt helt okej och det gjorde mig mätt så jag häll mig glad. Hannah gick sen iväg och köpte sig en kopp ramen. Vid den hör tiden började jag fundera på att gå på toaletten, men sköt upp det för att jag inte ville behöva gå 2 gånger.
 
Efter att vi hade suttit där ett par timmar kom det ett par tejewr och skrev nummer på oss med en svart penna, jag hade nr. A1410, alltså var jag den 1410:e personen i kö. Yaaay. Det här nummret visade isg vara viktigt men vi visste inte då varför vi hade fått det. Tiden fortsatte gå och Hannah bestämde sig för att gå och köpa lite katte och något mer att äta men efter att hon hade gått iväg började det bli kaotiskt. Några som jobbade gick längst ledet och delade ut band  - "biljetter" - och jag visste inte vad jag skulle göra - Hannah var inte där, och man behöver ha biljett för att komma in.. så det jag gjorde var helt enkelt att bara titta ledsamt på tejen som skulle ge mig mitt band och fortsätta säga att min kompis också behövde ha ett band - att hon bara hade gått för att hämta något att dricka - och att hon snälla skulle ge mig hennes band också - visade att hon t.o.m hade lämnat sin mobil där vi var, Efter lite om och men (till slut tror jag bara hon var trött så mig) så fick jag 2 band och medans alla andra spang runt och hittade den ena kön efter den andra att stå i så stod jag kvar där och kände mig vilsen i väntan på att hon skulle komma tillbaka. Efter hon gjorde det så stod vi där och var vilsa tillsammans. Vi hade ännu en gång ingen aning om vart vi skulle, ingen som jobba kunde förklara var vi skulle (de bara sa "stanna här", eller "jag ska kolla" och sprang iväg). Till slut hittade vi den nya "rätta" kön men det hade inte gjort nått att vi kom dit senare för alla skulle ställa upp sig efter sitt nummer! Sen stod vi i den kön vad som kände som väldigt längem och min blåsa började känna sig tvingad att hitta en toalett. Vi stod i kön, flyttades frammåt, bakåt, åt höger, åt vänster och fick byta sväng hela tiden! Till slut sa jag att jag skulle försöka hitta en toalet, och som tur var så fanns det en i närheten och när jag kom tillbaka så hade vi inte flyttat på oss! 
 
Efter ett tag började vi verkligen röra på oss! Och det dröjde inte länge innan vi kom till själva stället där konserten skulle vara - vilket självklart innebar mer köande. Men i all väntan så träffade jag på Serena, Kellen och Aja som jag känner från H.I.V.A - de hade varit där sen klockan 8 på morgonen såå jag kanske inte ska klaga? haha.
 
Här är lite bilder på allt köande - och en på jag och Hannah i kön :)
 
 
 
 
 
Efter allt köande så började konserten i alla fall vid 7 - och den var sjukt bra! Jag har redan laddat upp en video från konserten på instagram, och kommer nog lägga upp någon mer också så kolla in dem där om det intresserar, för bilder är bara helt omöjligt att ta bra på konserter med telefonen. Vi hade rätt bra platser men drog oss sakna frammåt under hela konserten och vid slutet var vi så nära att jag riktigt kunde se dem - och de är så snygga, haha ^^ Men ljudet hörde vi bra hela tiden och vilka röser! Jag vill gå på en konsert till!! Men då skulle jag nog föredra att betala och få en plats med säte :P Konserten höll på i nästan 2 timmar och jag är nöjd med det, förväntade mig 2,5h menmen :)
 
De låtarna som spelades som riktigt stod ut för mig var Junsu's solo "Tarantallera" samt "Incredible", Jaejoong's solo "Butterfly" och "Just Another Girl" samt trions "Backseat", "Empty" och "In Heaven". Här är en playlist med just de låtarna - de rekomenderas verkligen!
 
 
/ Kram Fia

Gårdagens födelsedags firande och dagens pluggande...

Hej!
 
Klockan är rätt mycket och jag behöver gå upp rätt tidigt imorgon eftersom jag ska iväg på en gratis konsert på kvällen, men jag bestämde att träffa Hannah, en tjej från tyskland som också pluggar här i Seoul men på ett annat universitet, vid 12 och måste därför gå hemifrån vid 11 och innan det ska det duschas, iordningsfixas samt pluggas så vill upp skapligt :)
 
Men jag hade ändå tänkt göra ett litet inlägg för att berätta omm gårdagen - det var verkligen jätte trevligt! Som jag skrev i mitt senaste inlägg så fyllde Johanah år och vill skulle ut på kvällen för att fira henne lite grann med ett par människor. Det slutade med att vi bara var 4 st efter som Guilliume inte kunde komma men det gjorde ingenting. Det var jag, Johanah, Carol och Jennie. Carol och Jennie kommer från Hongkong och är 2 väldigt trevliga tjejer som vi lärde känna under H.I.V.A M.T'n. Jag och Johana bestämde oss för att först gå och "window" shoppa och vi hade rätt mycket fina saker att titta på. Jag visste själv innan jag åkte att jag inte skulle kunna hitta kläder här men det är kul att gå och kolla i alla fall. 2 saker som jag vill köpa dock är en ny fin plånbok och en nya handväska. Plånboken som jag har nu är så stor och bulkig.. och handväskan är trasig och inte fin alls att titta på men jag tror att jag vill uväg till en marknad för att titta efter sånt hät och inte gå i department stores - jag vill hitta fint, men billigt :P Jag tror att vi ska iväg någongång efter att hon fått sina pengar - hon får något slags bidrag av den koreanska staten men de har varit väldigt sega med att skicka ut det så hon har lite lite pengar för tillfället.
 
Efter att vi hade gått runti Wangsimni ett tag så gick vi iväg för att hitta en resturang att äta på och vi hamnade till slut på en kyckling resturang som heter "Chicken bus". Vi betalde nog nästan 10.000 won styck för maten men det var så gott att jag nog vill gå dit igen! (10.000 won ~ 68:- så det är ju inte så mycket för maten, i Sverige får man ju knappt en lunch för det men här är det rätt mycket, i alla fall för mig). Efter maten gick vi till Baskin Robbins och åt glass - mums!! 
 
Därefter gick vi till iMax för att se på filmen Maze Runner (tjejerna hade varit smarta när de valde platser så en av de 2 platserna som fanns kvar i bio salongen var bredvid dem så den köpte jag direkt ^^). Filmen i sig var jätte bra och jag rekommenderar er attse den. Känslan i filmen är rätt lik den i Hungerspelen så om ni gillar den filmen så kommer nog den här passa bra också. Jag hoppas det inte tar allt för lång tid innan 2:an släpps! Och det som är bra här är att engelska filmen inte dubbas, utan de textas på koreanska så jag kunde fortfarande förstå allt eftersom filmen var på engelska ^^
 
Efter det gick vi hem och Johanah sa att hon hade haft en bra födelsedag, så toppen, right?! :)
 
Idag har jag inte gjort mycket, jag vaknade rätt sent men pluggade sen koreanska ett tag, vi ska tydligen har ett test på måndag så försökte förbereda mig inför det men det är så mycket.. även om jag förstår saker så är stavningen på saker svår - om ett ord sägs så hör man ju t.ex. inte om det är "s" eller "ss", eller om det är ett tyst "h" med i bilden...
 
Efter ett tag kände jag att jag behövde fokusera på något annat ett tag så jag bestämde mig för att städa lite i rummet, för jag tycker det luktar lite skumt men t.o.m. efter att jag jag städat överallt där lukten skulle kunna komma från så kan jag inte få den att försvinna.. jag tror jag måste köpa mig en "lufta gott" spej istället för det här håller inte... Det jag gjorde var först att sortera och ta ut sopporna, samt göra om systemet för hur vi sorterar.. nu borde det fungera bättre, och jag gjorde rent i "köket", alltså - jag torkade av diskbänken och skåpen. Sen tog jag mig an badrummet. Jag började med att rensa och göra iordning stället där duschvattnet rinner ner. Här i korea så är det nämligen vanligt att hela badrummet är "duschen" så själva duschen är samman kopplad med handfatet, och så är även fallet i mitt rum.
 
Sen kom den riktiga utmaningen - handfatet. Vi har sedan vi flyttade in haft problem med att vattnet i handfatet rinner ut väldigt saaakta, men eftersom proppen sitter fast i hanfatet (man får dra i en lite spak så öppnas det upp lite så vattnet kan rinna ner man man kan inte ta bort den) så har vi inte kunnat se vad som är problemet. Men efter att jag började sticka ner tops för att se vad som satt i vägen så kom det bara upp en himla massa hpr - och det var svart hår så inte var det vårt. De har alltså inte gjort rent där sen den förra personen som bodde här flyttade ut.. usch!! Jag vet att jag inte fick bort allt, men det satt bara för långt ner för mig nu och jag kan inte göra mer men vattnet rinner mycket bättre nu i alla fall.
 
Men jaja, nu ska jag avsluta hör och försöka få lite sömn inför imorgon. Hoppas ni har det bra där hemma! Skriv gärna lite vad ni har för er också, jag är nyfiken ^^
 
/ Kram Fia

Uppdatering om vad jag har haft för mig i veckan...

Hej!
 
De senaste dagarna har det hänt lite saker så tänkt skriva lite nu när jag har tid, för helt ärligt så har jag haft, och kommer fortsätta ha, rätt ont om tid och att skriva ett ordentligt inlägg tar faktiskt rätt lång tid att göra. Men jag ska försöka att skriva i alla fall :)
 
Det har hursom helst blivit Oktober, och löven här börjar ramla från träden. Tycket själv att detta är både bra och dåligt, har sagt att jag önskar vädret vore värre eftersom jag har packat ner så mycket jeans och nu när det har varit så varmt så har jag inte kunnat ha de på mig - alltså har det inte funnits så mycket att välja på men nu kan jag har koftir, tröjor och tunikor till jeansen! Meeen då är det ju kallt också och jag gillar inte riktigt kyla, haha.
 
Men nu har jag ju verkligen lektion varje dag från 2 till 6, plus att jag dessutom har förmiddgas lektioner på tisdagar, onsdagar och torsdagar.. så jag är i skolan hela dagen verkligen. Vilket gör att jag inte har så mycket att berätta om vad jag gör på själva dagarna för det mesta. Vi får dessutom läxa i koreanska varje dag till dagen därefter så jag är rätt upttagen med det också, alltså inte så mycket fritid.
 
Men hursom så hade jag tänkt börja med att berätta om i tisdags då jag gick ut och åt med lite kompisar. Vi gick iväg till ett ställe som jag har ätit på förut och som jag verkligen gillar, jag tror att jag har skrivit om det redan men man lagar i alla fall till maten direkt vid bordet och det är nästan bara kyckling rätter. Vi var 5 stycken som gick ut så vi satte oss vid ett ställe med två "grillar" så vi kunde beställa in 2 rätter. Det vi köpte var dels fried rice med kyckling, en starkare sås och mozzarella ost (mums!), och sen var det en blandning av grillad kyckling och bläckfisk med grönsaker och en god sås, vilket också var riktigt gott men jag föredrog kycklingen över bläckfisken :) Det var verkligen jätte trevligt och jag tycker det är kul att jag har hittat lite människor som inte tycker att man måste dricka så fort man går ut för att kunna ha roligt. Johanah berätta dessutom att hon fyller år den 3/10 (vilket här är nu sååå happy birthday Johanah) och hon ville gå ut och äta och gå på bio då så det är min plan för imorgon. Men eftersom jag inte kunde nås förut när de bokade biljetter och så så har jag ingen så vi får se om jag följer med på bio eller inte men jag ska med o äta middag och glass i alla fall. Men innan dess så måste jag iväg för att köpa en liten pressent till henne, jag funderar på ett par strumpor och en mössa, för första dagen jag träffade henne så sa hon att så länge hon är varm om fötterna och örona så känner hela hon sig varm, och nu nu när det börjar bli kallt så borde väl det passa :) Sååå jag åker nog till Myeongdong imorgon, haha, eller Nandaemun market.
 
Igår så spenderade jag alldeles för lång tid med att plugga - först hade jag Sociology of Happiness mellan 10.30 och 12.00, sedan Intensive Korean Language Class från 14.00 till 18.00, och sen hade vi en extra lektion mellan ~18.30 och 21.00. Så. Mycket. Koreanska. Men det var trevlig. Vi var bara 5 personer, plus en av våra lärare, och vi gick tillsammans och satt på Starbucks. Där gick vi igenom det mesta som vi har gjort på kursen än så länge och jag förtsod det mesta - på slutet var mihn hjärna bara så stekt att jag inte kunde ta till mig vad som sades längre men det känns ändå rätt bra såhär i efterhand. Men killarna som följde med var bara så långsamma, alltså i att haja vad som pågår, vilket i säg medförde lite humor men även lite irritation. Mitt huvudsakliga problem med koreanskan nu är att jag inte kan tillräckligt mycket ord - jag måste bredda mitt ordförråd ordentligt och det innebär att börja plugga in alla verb vi håller på med - och det är inte det lättaste!
 
Men på lunchen så gick jag för första gången till "the Human Ecology Building" för att äta - de har en kafeteria på 7:e våningen och de hade som tur var en kyckling rätt som var sååååå god!!! att den läga kön jag var tvungen att stå i köndes klart värt det i slutändan. Det var en slags kycklig soppa antar jag med ginseng (som tydligen ska vara väldigt nyttigt) med det var liksom en halv kyckling med ben och allt så man fick själv plocka bort kycklingköttet när man åt. Det som gjorde det hela så fantastiskt var att man fick med en liten skål med någo sorts salt som gjorde att smakerna bara "poppa". Till och med alla sidorätter var helt fantastiska. Så idag gick jag dit för att äta igen men de hade ingenting med kyckling så jag gick till den "globala" kafeterian där de hade 2 kyckling rätter (!!) - jag valde kyckling cutlet med ris :)
 
Efter vi var fördiga på starbuck så gick jag för att äta något med de två tjejerna från koreanskan som var med på starbucks, jag kan inte stava deras namn så jag tänker inte ens försöka men vi kan kalla dem P och N. P är egentligen vegan men valde att bara vara vegetarian sen hon kom hit (att leva som vegan vore nog omöjligt här, i alla fall om man planerar att inte bara laga mat själv) så vi bestlutade oss till slut att gå till en liten resturang som hade "street food", alltså mer som mättande snacks än en måltid. Så vi beställde in Tteokbokki, som var gott men väldigt starkt, jag kunde till slut inte känna min tunga längre så jag bestämde mig för att sluta äta, friterad sweet potato och en liten friterad räka till mig. Det var inte särskilt mättande så jag lagade mat till mig själv efteråt men det var ändå en rolig upplevelse (och det var billigt så det gjorde inte så mycket).
 
Idag var också en lång dag, jag har samma schema som på onsdagar, förutom att den där extra lektionen var en engångsgrej. Men sen när jag var klar vid 6 så gick till H.I.V.A - idag åkte vi för att titta på ett palats och ett uppträdande som var del av "Seoul festival" - uppträdandet var dock på franska så jag förstod i princip ingenting. Här är lite bilder från idag:
 (Här är en bild på mig Arisa från palatset vi besökte. Jag kommer inte ihåg namnet på det men jag ska fråga igen.)

 
 
 
 
 
Jag träffade en ny trevlig tjej där idag, hon heter Arisa och kommer från Japan. Men det som var kul är hur vi lyckades kommunicera för hon är inte särskilt bra på att snacka engelska, och jag kan ju varken prata japanska eller koreanska särskilt bra. Men vi kom på att jag är bra på att förstå koreanska/japanska och hon är bra på att förstå engelska så jag pratade engelska, hon förstod och svarade på koreanska, vilket jag förstod och kunde fortsätta svara på engelska osv, haha. Sen fick jag agera koreanska tolk när hon skulle prata engelska med en kille som heter Andrew också och det gick konstigt nog ganska bra.
 
Det hela var trevligt men jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag vill följa med dem till Everland eller inte nästa vecka då de har en halloween special? eller nått. Everland är en nöjespark och jag skulle inte ha något emot att gå om det var för att åka karuseller men jag är ju inget större fan av läskiga saker så vet inte om jag vill lägga nästan 50.000 won på det.
 
Förresten så har jag bokat och betalat för en biljett till Lunafly's konsert som de ska ha dem 8:e november här i Seoul och jag är så glad! De är en av min absoluta favoriter och jag kommer att få se dem live!!!
 
Så. för att avsluta lite fins så infogar jag deras nya låt här så kan ni se hur bra de verkligen är (låter är på engelska btw så ni behöver inte oroa er för koreanskan :P)
 
 
/ Kram Fia

RSS 2.0