16/11-14 B1A4 Road Trip To Seoul

Det här är en sak som jag har velat skriva om ett tag nu men det har helt enkelt glömts bort när jag väl har haft tid att skriva... och i och med mitt slutprov i koreanska så har jag inte haft så mycket fritid till att börja med.
 
Men förra helgen, i söndags, så var jag faktiskt på konsert igen! Den här gången så var det i en mycket större arena, Jamsil indoor stadium, samma ställe där vollyboll och basketbollen i olympiska spelen var i när det var här i Seoul. Den här gruppen är mer välkänd än den förra konserten jag var på. Och biljetterna till den här konserten var mycket dyrare än den förra.. 99.000won~700:- så anledningen till att jag gick själv var att det priset är för hägt för att be någon att förlja med "bara för att" - och ingen jag känner här tycker om dem tillräckligt mycket för att betala det.
 
Konserten började klockan 4 på eftermiddagen men jag skulle vara där för att hämta min biljett (som jag köpte via Interparks globala sida) 3 timmar innan den började och jag var där i god tid. När jag väl var där så passade jag på att också köpa lite grejer... först deras officiella light stick som är riktigt cool, sen den officiella "eco bagen" för att jag ville ha något att ha min light stich förpackning i då den inte fick plats i min handväska. Jag köpte också deras senaste japanska singel från ett par japanska fans som hade åkt till Seoul för att gå på konserten. Här är en bild på allt:
 
 
Och sakerna här var mycket dyrare än på Lunafly konserten... menemen.
 
Jag gick runt på området rätt länge, och på natten innan så hade jag hunnit bli riktigt dålig i halsen så jag hade ont som bara den. Efter ett tag så större jag på en annan "foreigner" som var där själv så vi bäste för att gå omkring tillsammans och hon var riktigt schyst. Tydligen så jobbar hon här som en engelskalärare, men inte i Seoul utan nera i Busan som ligger typ så långt ner som man kommer i korea... långt ifrån var jag bor.
 
Efter att jag träffade henne så gick tiden mycket snabbare och snart var det dags att gå in. Vi satt på olika ställen så vi sa hejdå och gick till våra platser. Inne i arenan var det strikt förbjudet att ta kort så jag lät bli att göra det, förutom några kort innan de kom ut, för att kunna visa hur det såg ut från där jag satt. Jag har högst upp på andra läktareb så jag var inte nära... nästa gång så tror jag faktiskt att jag ska försöka satsa på ståplats, även om det innebär att stå länge och mycket trängsel - upplevelsen verkar så mycket roligare.
 
Såhär såg det ut från min plats:
 
Jag säger inte att jag inte gillade upplevelsen som den var - det var riktigt kul att äntligen få se, och höra dem live! Men med tanke på att jag inte såg dem särskilt bra, tjejen jag satt bredvid sa inte ett ord, min hals gjorde ont som bara den och att jag mot slutet började bli hungrig också så skulle den kunna ha varit bättre - men jag är fortfarande glad att jag gick! Om de har fler konserter när jag är här så skulle jag vilja gå igen ^^
 
Det var nog allt jag hade att säga för tillfället - ha den toppen!
 
/ Kram Fia

Hejsan igen! Koreanska finals

Hejsan hejsan!
 
Idag gjorde jag den sista delen av mitt koreanska final så nu är den intensiva kursen klar! (Eller ja, måste in i morgon för att veta mitt resultat på provet och på onsdag för att få reda på vad mitt slutgiltliga resultat på kursen blir). Idag hade jag den muntliga delen (dvs. intervju och uppläsning av memorerade dialoger) och läsförståelse.
 
Intervjun tror jag gick rätt bra... Jag gick ut och vi började prata om min klänning, hur min hemstad är och om jag bor själv eller inte, vad jag saknar därifrån och vad jag vill göra när jag åker tillbaka... sen lite om hur det kommer sig att jag förstår koreanksa så bra, vilket ledde till ett litet prat om koreansk draman... så vi pratade mest bara fritt. sen frågade hon mig också att ge vägbeskrivning till ett ställe på´en karta, vilket gick bra. Hon sa på slutet att jag gjorde det bra så jag hoppas på ett bra betyg ^^
 
Sen hade vi dialog uppläsning vilket jag var riktigt nervös inför... och sen så råkade jag hamna i samma grupp som.. inte är den bästa i klassen om man säger så... och han hade inte memorerar dialogerna, utan bara de 6 första av totalt 18... så vi kunde inte öva tillsammans utan han behövde tiden till att memorera övriga dialoger. Men tillsist så var det vår tur och för min del gick det bra men för honom inte så bra... Det började med att jag i princip läste upp det hela själv... En sak som var lite lustigt var att vi bara behövde läsa om en dialog och alla andra 2... Hon sa hursom att jag gjorde det bra.
 
Sist men inte minst så var det läsförståelse, vilket jag inte tyckte var allt för svårt men jag skulle ha behövt mer tid... då jag inte är den snabbaste läsaren när det gäller koreanska...
 
I fredags så var det skrivadelen, hörförståelse och höguppläsning... Jag kan inte säga hur det gick än men det känndes som att det gick bättre än jag trodde det skulle göra... men vi får se imorgon.
 
Jag måste klara av det här provet för om jag inte får godkänt på level 1 så måste jag göra om samma nivå i vår igen... vilket jag verkligen inte vill göra!
 
Efter att provet slutade så gick jag, Carla, Anastacia (eller hur hon stavar sitt namn... på koreanskan kallar vi henne för Naisuja i alla fall) och Franzie till den veganska buffé restaurangen och det var så gott! Jag skulle egentligen gå ut men Hujie och ätit men hon ville inte ha vegansk mat så hon och Bomun gick och åt bbq istället, haha. Och vi skulle ha druckit soju vilket jag inte riktigt passar sig eftersom jag har lektion klockan 10 imorgon bitti... och nu måste jag upp ännu tidigare för att få koreansk resultatet.
 
I helgen lagade jag förresten svenska mat och det blev så gott... jag måste göra det oftare, haha.
 
Hoppas ni har en bra dag!
 
/ Kram Fia

Konsert.. kallt väder mm.

Hejsan hejsan!
 
Hur är läget hemma i Sverige då? Mamma sa på Skye för ett tag sen att första snön hade kommit hemma, riktigt så längt in på vintern har vi inte kommit här än, men på två dagar har vädret slagit om så mycket att jag var tvungen att gå och köpa mössa och handskar efter min koreanska lektion slutade idag! Jag har kollat in en jättesnygg mössa på emart ett tag nu och idag köpte jag den äntligen, men jag hade mer problem med att bestämma vilka handskar jag ville ha. För jag har känt ett tag nu att jag skulle vilja ha läder, eller då hellst fejkläder, handskar och först så tog det rätt så lång tid att hitta en modell som kändes skön, men när jag tillslut hittade det så tog det tid att bestämma vilken färg jag ville ha på dem. I slutändan så blev det ett par mörkbruna handskar. De var inte så särskilt dyra heller, 12900 won, vilket är ungefär 88:-. Men härnäst så måste jag köpa mig en ordentlig halsduk - för jag planerar faktiskt på att ta fram vinter jackan imorgon, och den måste jag ha halsduk till.
 
Här i helgen så var jag förresten på konsert, då ett av mina absoluta favoriter hade konsert här i Seoul. Det var en liten sak så jag såg allt väldigt bra. Det som var lite tråkigt var att en av bandets tre medlemmar typ två dagar inna konserten meddelade att han pga. personlig anledning inte kan vara med så det var bara två som uppträdde - men de gjorde det jätte bra i alla fall så jag är nöjd! Det var dock lite problem med att hitta till rätt ställe då anvisningarna jag hade hittat online inte fungerade alls, flrst och främst för att den exit som jag skulle ut i från hade tagits bort pga, renovation av tunnelbanestationen. Men med hjälp av några snälla koreaner så kom jag dit i mycket god tid. Jag fick biljetten som jag skulle och allt gick jätte bra. Jag köpte också lite merchendise som de sålde, men blev förvånad över hur billigt de sålde det (i jämförelse med annan merchendise här). Konserten pågick i ungefär två och en halv timme och efter ett tag behövde de ta en liten 10 minuters paus för att byta kläder och så - och då kom en annan grupp, LC9, ut och uppträdde deras senaste låt (som jag älskar) och en cover av en amerikansk låt. Jag tänker inte gå in mer i detaljer om konserten i sig förutom att det var skitbra och att de deras röster är himelska!
 
Sen så köpte jag förresten en biljett till en annan grupp, B1A4,'s konsert som är nu på söndag! Biljetterna till den här konserten var dyra (99.000 won, vilket är lite drygt 670:-) men om jag ser dem live så är jag i princip nöjd med mitt konsert gående här - inte att jag skulle ha något emot att gå på fler, men då har jag i alla fall sett de jag verkligen vill se. Och jag lyckades få en rätt bra sittplats också! Även om jag hade kunnat få ståplats så hade jag inte velat ha det - jag gillar att ha ett säta att kunna sitta i.
 
Annars så har det varit rätt mycket nu i veckan (som alltid), så jag idag hade en viktig presentation i "Sociology of happiness". Jag var tvungen att hålla i en 15-20 minuters presentation men pga. att utlägg av läraren, och lite egna utlägg så drog den nog över tiden rätt ordentligt. Och jag gillar verkligen inte att hålla presentationer men nu i efterhand så känns det jätteskönt att ha det gjort. Men sen så har jag också varit tvungen att göra min del av en grupp presentation som ska framföras på tisdag i "Korean cinema and modernization", som jag har lite mer finslipande att göra på imorgon. Sen så är det slutprov i koreanska på fredag och måndag (bara lite över en vecka kvar av den kursen!!!!!) och jag ligger redan nu efter med lite läxor som jag har tänkt göra imorgon förmiddag, I tisdags så var jag också tvungen att hålla ett tal på koreanska, utan stöd av papper, inför hela klassen som tog lång tid att förbered och lära in, men jag tror faktiskt det gick rätt okej, i alla fall i jämförelse med vissa andra i min klass.
 
Min roomie är förresten i Japan tillsammans med sin kille just nu, och kommer vara det fram till på måndag, så jag har rummet för mig själv vilket innebär - tvättdags! haha, igår så tvättade jag all mörk tvätt och har nu tvätt lite överallt på torkning i rummet, och på en ställning i korridoren men pga. att det är så kallt så är jag inte säker på om det torkar ordentlig... men jag kan inte göra så mycket mer. Anledningen till att jag har någon tvätt i rummet över huvudtaget är pga. att jag inte är riktigt bekväm med att hänga ut mina underklder där då våningen delas av både killar och tjejer.... men jaja, just nu verkar det ju fungear att göra så här i alla fall.
 
Men nu är klockan halv 2 och för att jag ska hinna göra läxor i imorgon förmiddag så måste jag gå och lägga mig nu - hoppas ni har det bäst!
 
/ Kram Fia

Trasig diskho... och Myeongdong shopping!

Hejhej!
 
Jag skrev i förra inlägget att jag skulle göra inlägg oftare? Här är ett inlägg, rätt så nära det förra tidsmässigt så :D
 
Det första jag har att säga är att jag inte gillar mitt kök. Alls. För igår så började en slang i köket från kranen läcka - och varken jag eller min roomie har koreanskat nummer så det tog ett tag innan vi kom fram till vad vi skulle göra - vi började med att gå upp till husets "vaktmästare"s rum, men han var inte där så efter lite funderande så gick Iga (min roomie) ner till bottenvåningen och ringde till hans nummer från sin polska telefon. Det tog ett tag men han kom till slut men då så hade jag redan suttit och försökt fixa till problemet utan någon lycka men jag hade fixat i ordning en liten annordning som gjorde att det mesta av vattnet åkte ner i en skål genom en plastpåse med sönderklipps botten. Han fick det att sluta läcka men kunde inte fixa till felet och ringde till någon som skulle komma och fixa till det dagen därefter på morgonen. Så jag fick diska i badrummet.. yaaaay. Imorse vaknade jag därför tidig för att han skulle komma på morgonen men husets ägare kom inte fören vid 1 tiden... först sa han att han inte kunde fixa det och skulle köpa en ny kran till imorgon men sen så kom han upp med kranen från allrummet på bottenvåningen (haha) och installerade den (med stora problem). Men den kranen är inge bra för det fortsätter droppa vatten långt efter att man stänger av det så... *suck* jag vet inte vad jag ska göra... får väl vänja mig med det antar jag... Men hursom hur så har jag nu i alla fall en fungerande diskho igen!
 
Efter det så satt jag bara hemma ett tag, för jag hade bestämt att träffa Franzi vid 7 för att gå och äta, men vid 4 tiden så började jag känna mig yttråkade och bestämde mig snabbt för att dra till Myeongdong, där det finns hur många affärer som hellst! Mest så finns det smink och klädaffärer men även annat. Det jag började med var att gå och köpa en skiva som jag har velat köpa i flera veckor nu - och jag har en hel bunt till som jag vill köpa men måste se över hur mycket pengar jag har kvar nu.. vill ju inte märka i Januari att jag har helt slut på pengar lixom. Sen gick jag runt där ett tag, kollade i lite affärer... Och jag köpte ett par saker till - 2 par ursöta strumpor med hundar på. Jag tror jag ska gå och köpa lite mer strumpor imorgon, eller i övermorgon :)
 
 
Jag köpte också ett blått nagellack från A'Pien - och jag målade just på det och som det verkar just nu så är jag jätte nöjd. Jag ska sova med det och se hur snabbt det tar för det att torka ordentligt och så men om det fortsätter vara så som det är nu så kommer jag nog att köpa det i några fler färger för det kostade bara 3000 won per flaska - inte ens 20:-... 

 
Förresten så köpte jag också min första skiva sen jag kom hit! Jag är så nöjd :D
 
Jag fick också lite mer nagellacks pads gratis och 4 st, exakt likadana, posters av L (Myungsoo) från gruppen Infinite som jag inte har någon aning som vad jag ska göra av med... och en påse med teokbokki snacks från ett par universitets tjejer som ville ställa lite frågor om vad jag tyckte om korea och så (jag fick snacksen som tack ^^)
 
Sen, när det närmande sig 7 så åkte jag tillbaka till Wangsimni för att träffa Franzi, och vi gixk till en vegan buffée restaurang som vi har varit på förut, men de hade stängt så vi gick (ledsna och besvikna) till subway och åt subs där i stället, vilket var gott men inte lika gott som det andra hade varit. 
 
Förrsten så hittade jag vykort idag men kunde inte köpa dem (hade inte kontanter :/) så jag ska köpa dem när jag åker dit imorgon, eller övermorgon ^^ Nu ska jag nog plocka iordning och gå och lägga mig. Hoppas att ni har det bra!
 
/ Kram Fia

Ojdå.. stor uppdatering igen!

Hej! Jag vet att det var länge sen sist jag skrev här men jag har bara inte haft tid... och om jag har haft tid så har internetet krånglat eller något annat gjort det omöjligt men nu så :) Jag kan ju börja med att säga att jag mår bra! Det är nu officiellt november här och jag har alltså varit hät i över 2 månader. Jag ska iväg idag eller imorgon för att leta upp lite vykort som jag kan skicka iväg för det har varit en sak som är omöjlig att hitta här. Jag vill ha vanliga vykort som visar Seoul men icke sa nicke, allt som finns är ju kuvert med brevpapper... 
 
Eftersom det var länge sen jag skrev så har mycket här. Jag ska försöka berätta lite snabbt om det som jag kommer ihåg :)
 
För det första så har jag nu gjort klart alla mina midterma, de hade placerat ut dem under 3 veckors tid och den sista blev jag klar med i onsdags. Det är huvudanledningen till att jag inte har haft tid att skriva - har suttit och pluggat när jag inte har haft lektion. En dag satt jag kvar till 2 på natten i universitetets bibliotek....
 
Jag vet att jag skrev för ett tag sen att jag funderade på att förlja med HIVA till Everland, en nöjespark, då det var en helgdag den dagen men en av mina professorer bestämde sig för att ha lektion den dagen i alla fall så jag kunde inte gå - men igår fick jag min chans! Vi hade en "skolutflykt" men koreanska klassen och det bestämdes att vi skulle åka till Everland! Det var riktig kul... jag spenderade större delen av dagen med att gå runt med Franzi, Karla and Nastya och vår lärare. Men jag är glad att vi struntade att åka den "värsta" karusellen för killarna i klassen stog i kö för den i över 3 och en halv timme! Det var det enda de hann göra förutom att åka på safari grejen som vi all åkte på det första vi gjorde när vi kom dit. Min lilla grupp (förutom läraren som gick för att ha kaffe med en kompis) åkte väl i alla fall en 4 stycken olika saker och åt lunch, och fick lite halloween smink på oss :) Men vädret var regnigt och kallt så det var inte så jätte trevligt direkt. Och så klart så var det några kinesiska killar fråpn min klass som kom typ en timma sent till stället vi skulle samlas på för att åka hem så 2 eller 3 andra klasser fick sitta i bussen as länge för att kunna åka tillbaka - men det var inte vårt fel! Efter vi kom hem så gick vi hem lite snabbt o åt och så sen träffade jag tjejerna jag hade umgåtts med under dagen igen för att gå ut och ta en drink eller två. Det var även det trevligt.
 
Härom dagen när jag var på E-mart så hittade jag ballerina kex förresten! Jag vart så glad över att hitta /något/ svenskt att jag köpte det direkt. Jag köpte också ingredienser och ha sedan dess tillagat stuvade makaroner.. vilket var så gott! Jag tror jag ska laga till det till lunch snart också :)
 
Förra fredagen så gick jag ut tillsammans med en tjej från min klass för att äta middag (kyckling!!) efter vår koreanska lektion slutade och vi hamnade på Chicken Buss! en restaurang jag verkligen gillar men det var inte den jag vill till från början, men jag kunde inte hitta den restaurangen sååå det blev Chicken Buss. Det var väldigt trevligt och jag lärde kanna både henne, och lite amdra människor vi pratade med, bättre.
 
Söndagen efter det, alltså förra söndagen, så åkte jag iväg på en utflykt arrangerad av Hanyang university för sina utbytesstudenter till en Risfestival. Själva festivalen i sig var väl inte särskilt kul, vi var där alldeles för länge och allting kostade bara pengar hela tiden... Men det var trevligt att spendera tid med de som jag var där med så det var väl okej antar jag? Dessutom så fick vi en matkuppong värd 6000 won och en hoodie som är väldigt skön så :)
 
Okej... andra saker jag har gjort sen sist... Jag har varit ute och ätit med kompisar, var till en traditionell folkvillage med klassen som en annan "skolutfykl", varefter vi gick ut ock åt med hela klassen. Jag har varit iväg med Franzi till ett par department stores för att kolla runt, och vi hamnade i en underground marknad en av gångerna där jag köpte en fin, blå handväska till mig själv. Jag har provar Taco Bell för första gången och jag gillar det - för man kan välja att ha kyckling i så mycket :D Och det är annorlande gentemot den koreanska maten och hamburgekedjorna som jag tenderar att hamna på när jag inte vill ha koreansk mat... Mycket mer har säker hämt men jag kommer inte på det såhär på rak arm. Men jag ska försöka att från och med nu föra lite mer uppdateringar (och ha med lite mer bilder, hehe) men det är inte så lång tid kvar innan jag behöver plugga en massa igen, för mitt slutprov i koreanska är 21:a och 24:e november, och innan dess har jag 2 viktga redovisningar och efter har jag slutprov i mina andra 2 kurser.. men som sagt - jag ska försöka!
 
Nu ska jag gå och fixa lunch ordentligt - hoppas ni har det bra!
 
/ Kram Fia

RSS 2.0