5/9-14... lååååång väntedag

Hejsan!
 
Idag har varit en lång dag... trots att klockan inte är särskilt mycket. Klockan är lite över 7 här i Seoul men jag har varit uppe sen 7 i morse för att jag har varit tvungen att göra så många saker här idag. Först skulle jag till svenska ambassaden för att rösta, vilket gick bra - vi kom fram dit vi skulle och även om vi hade lite problem så var det inte sådär jättesvårt att hitta. De öppnade vid 9 och jag försökte se till att vara där så tidigt som möjligt för att jag sen klockan 10.30 skulle träffa min mentor och några andra på Wangshimni station för att åka till immigrationsverket och fixa med våra "alien registration" - en slags registrering man måste göra, även fast amn har visum, när man stannar en längre period i det här landet.
 
Det jobbiga med registrering var att vänte tiden var SÅ LÅÅÅNG. Vi kom dit och tog våra nummer lappar vid 11.54 och vi var klara vid kanske 16.30!!!!! Vi var tvugna att vänta på vår tur i över 4 timmar!!!
 
Jag visste innan jag åkte dit att jag skulle behöva vänta, men inte att jag skulle behöva vänta så länge. När vi kom dit var det nummer 205 som var där framme, jag hade nummer 449... Så, rätt så fort bestämde vi oss för att gå iväg och äta lunch medans vi väntade. Vi gick till en resturang i närheten och det var faktiskt ganska så gott. Jag åt bibimbap vilket bostavligt talat betyder "blandat ris" - i min skål var det då helt enkelt ris och en lösstekt ägg och sedan en tallrik med grönsaker bredvid som man skulle hälla i skålen och blanda ihop det hela. Man tillsatte även en slags vinäger liknande sak och gochujang (en röd fermenterad smaktillsats av bl.a. chilipeppar som är stark).
 
Här är en bild på min bibimbap:
 
(De små skålarna som står bakom den stora skålen var sidorätter som man fick gratis till maten. Man får det nästan varje gång men äter på en korensk resturang, dock varier det var de ger. Idag var det kimchi, rättika, spenat och lök)
 
Efter att vi hade ätit upp var min mentor tvungen att gå för att hon skulle till sitt deltid jobb men hon hade redan hjälpt mig med det som behövdes för ansökningen så jag hakade helt enkelt bara på ett annat gäng som vi hade ätit lunch tillsammans med. Men själva ätandet tog ju inte mer än en timme, så större delen av resterande väntetid spenderade vi i en park i närheten av immigrationsverket för vem vill sitta inne i vänterummet mer än man behöver? Vi gick väl tillbaka vid 15.40-tiden och satt därefter i väntrummet. Att vi behövde vänta så pass länge tycker jag är konstigt då min egna "registrering" tog 3 till 4 minuter.. så länge man har papprena iordning och allt i blanketten ifyllt så borde det inte vara något problem. Men, som de hade sagt på skolan, så var det smart att ha med sig sin koreanska talande mentor då de kunde klargöra och fråga saker som vi inte förstod, eller kunde fråga om.
 
Efter detta låååånga besök där så åkte jag tillbaka till Wangshimni för att gå och handla lite rolugare frukost mat än det jag har - så nu finns det både te och yoghurt!
 
Men nu tror jag att jag ska ta mig en kopp av mitt nya te för att se om det verkligen är så gott som det verkade - ha det toppen bra!
 
/Fia

Kommentarer
Postat av: Staffan

Mycket att läsa på en gång nu när jag hittat hit igen.
Trevlig och intressant läsning.... spännande att följa dig.
Kram

2014-09-05 @ 22:36:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0