13/9... Lördag i Hongdae

Hallå!
 
Min rumskompis och hennes pojkvän har åkt bort för helgen så jag har haft rummet för mig själv hela dagen, och kommer troligtvis ha det större delen av imorgon också - vilket är ganska skönt då jag har rätt mycket tvätt som jag behöver fixa med och nu kan jag ha tvättställningen u rummet. Idag hann jag dock bara dra igång den ljusa maskinen, får ta den mörka imorgon. Det tog oväntat lång tid att få igång tvättmaskinen då den bara fortsätter att stänga av sig själv när jag trycker på "start" knappen, men till slut kom jag på att jag bara behöver stänga till tvättluckan en sista gång efter att jag har dragit igång allt och så fungerar det.
 
I går kväll så bestämde jag mig i alla fall för att inte ställa någon klocka eller så, och vid 11 tiden när jag vaknade så såg jag att jag nyligen hade fått ett meddelande från Sussie om jag ville följa med ett gäng till Hongdae över dagen - och det ville jag så klart så det är vad jag har spenderat större delen av dagen på. Vi skulle träffas vid Wangsimni station vid 13 för att åka tillsammans till Hongdae därifrån men det hela blev väldigt försenat då många kom väldigt sent. Hursom hur så var vi framme vid Hongdae runt 14.30 där vi mötte upp lite mer folk. Det vi började med var att försöka hitta någonstans att äta lunch/frukost (för de som inte hade ätit det) men först så stannade vi till vid ett litet stånd där de sålde kyckling spett och egengjord ~juice~. Jag köpte bara ~juicen~ men det var inte riktig juice, i min var det is, en pressad apelsin och sen blandade de ut det med cider (vilket är vad de kallar lemon/lime smakade läsk) och det serverades i en genomsyndlig påse med ett sugrör i.
 
Efter att vi hade gått runt lite så hittade vi till sist en liten resturang som hade koreansk mat, och som specialiserade sig på kimbab. Men det jag valde att äta var istället rice cake ramen.
 
 
Rice cake, också kallat tteok på koreanska beskrivs av wikipedia på följande vis; "Tteok (även ddeock, duk, dduk, ddeog eller thuck) är en sorts traditionella koreanska ångkokta bitar av en sorts kakor baserade på mjöl av klibbris"
 
Det var ganska gott, och mättande, men också lite väl starkt för min smak. Men det är ju det mesta av maten här så man ska väl inte klaga allt för mycket. Efter att vi hade ätit gick vi till en marknad där folk sålde sina egengjorda saker. Det fanns mycket fint men eftersom allt var handgjort så var det också ganska dyrt. Det var ett halsband som jag var lite intresserad av men det kostade 35.000 won (~225:-) och så mycket var jag inte villig att betala för det. Men sen satt jag också och lyssnade på ett par killar som rappade (de hade en liten scen för uppträdanden) och de var ganska duktiga, även om jag inte förstod vad de sjöng om. Här är lite bilder från marknaden:
 
 
 
 
Efter marknaden gick vi iväg till ett mango cafe eller vad man ska kalla det, de specialiserar sig på just mango i alla fall och nästan alla rätter har mango som huvudingrediens. Det var lite svårt när jag skulle välja vad jag ville ha, det fanns ju så mycket att välja på. Men till sist valde jag att de vad de kallade mini set, man fick då välja 3 rätter utav 9 möjliga som man fick i mini version. Jag valde en mango kokos grej, en fruktsallad och mangopankaka.
 
Här är lite bilder på allt:
 
 
 
 

 
 
 
Det var såååå gott! Jag vill definitivt gå dit igen! Ett par andra tjejer beställde in en annan efterrätt som består av huvudsakligen "shaved ice" och den var också extremt god.
 
Efter besöket där bestämde sig några av tjejerna för att åka någonstans och titta på nån vatten rehnbåge men jag började på att känna mig rätt trött och färdig så jag och en kille från Japan som bor på samma ställde bestämde oss för att åka tillbaka istället.
 
Nu ska jag nog snart gå och lägga mig, för att drömma om mango, haha. Ha det underbart!
 
/ Fia
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina

Åh gud mango som är så gott. Vill också ha :(

2014-09-15 @ 01:26:56
Postat av: Tina

Åh gud mango som är så gott. Vill också ha :(

2014-09-15 @ 01:26:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0