"Skolutflykt" till Geongbokgung

Hejsan svejsan!
 
Idag var faktiskt en riktig kul dag - det började med att jag inte började fören klockan 10 (en hel timmas extra sovtid!!) eftersom vi inte hade vanlig lektion idag, utan vi skulle istället på en slags "skolutflykt" till det största, och mest kända palatset i Seoul; Geongbokgung!
 
När Tina och pappa var här och hälsade på så gick vi lite snabbt dit men vi gick inte in i själva palatsen, vi bara kollade in entreen i princip, hehe. Men idag så tog jag mig en rejäl titt och eftersom min lärare var med så fick vi lite mer information om vad saker egentligen var (även att alla förklaringar är på koreanska.. vid det här laget så förstår jag det mesta hon säger i alla fall ^^).
 
Det är väldigt fint inuti och utanpå, särskilt nu eftersom körsbärsträden har börjat blomma. Här är lite bilder från dagen; min mobilkamra är ju inte den bästa direkt så som tur är så laddade en av mina klasskompisar, Luigi, upp lite bilder som jag lånar här ^^ (några är också mina, och en är Kimberly´s)
 
Först lite bilder på lite av byggnaderna och så
 
 
 
 
 
Det här är framför en av byggnaderna ovan, förr satt unga män och skrev test här för att bli antagna till att jobba för kungen... har lite svårt att tänka mig att sitta och skriva test sådär rätt på marken.

 
Vi lyckades också se när vakterna byttes av (de är väl egentligen inte vakter utan mer av en turist attracktion för att visa hur det var förr).
 
 
Och här kommer lite gruppbilder ^^
 
 
 
 
Killarna i klassen bestämde sig för att ta en gruppbild... hehehe 
 
 
 
Vi avslutade det hela med att gå och äta tillsammans och det var JÄTTE GOTT! Och mycket mat så väldigt mättande var det också!
 
Senare, efter jag varit hemma och pluggat ett tag, så träffade jag en annan vän Chansong som jag åt middag tillsammans med. Det blev japanst och det smakade också väldigt gott! Men vi satt kvar och pratade rätt länge, hehe... Och sen hjälpte jag till med att rätta en text som hon hade skrivit på engelska till en av hennes ämnen ^^ Jag säger aldrig att min engelska är perfekt men på något vänster bara hör jag och det är rätt eller fel, vilket gör det väldigt svårt att förklara varför det inte ska vara på ett visst sätt... men hon har hjälpt mig med min koreanska som är många gånger sämre än hennes engelska, hehe.
 
Så nu vet ni vad jag gjorde idag.. vad har ni hittat på på senaste tiden? ^^
 
Ha det!
 
/ Fia
 
 

Snabb liten uppdatering~

Hejhej!
 
Nu är det ju inte alltför länge sen sedan jag skrev sist va? Haha, är nästan stolt över mig själv. Jag kommer dock inte skriva särskilt mycket för det är sent och jag ska till universitetet imorgon bitti. Dessutom mår jag lite si sådär idag, har haft huvudvärk huvuddelen av eftermiddage/kvällen men fick en huvudvärks tablett av min roomie just nu så förhoppningsvis blir det bättre snart.
 
Bara en liten snabb uppdatering då; I lördags gick jag på konsert. VIXX, ett koreanskt pojkband som jag också såg hemme i Sverige förut, hade konsert då och i söndags. Jag hoppades på att det skulle finnas biljetter kvar så jag chansade och åkte till stället där konserten skulle vara och det fanns det! I kön träffade jag också en jätte trevlig tjej från Japan, hon pratade inte engelska så jag fick faktiskt se till att träna min koreanska ordentligt för det slutade med att vi umgick tills konsert startade, satt bredvid varandra under konserten och umgicks efter konserten. Så mycket tränanade... på tunnelbanan hem fungerade koreanskan bara inte. Konserten i sig var fantastisk. Jag fick en jätte bra plats och själva konserten i början kändes mer som en musikal.. och de använde scenen så himla bra!
 
Jag har också kommit fram till att det inte är lång tid kvar alls tills min midterm i koreanska; inte ens 2 veckor kvar så jag måste verkligen sätta igår med att memorera alla ord som vi måste kunna men jag vet inte riktigt när jag ska ha tid med det. Nästa vecka på torsdag har jag nämligen också en presentation som jag måste göra och träna in tillsammans med mina gruppkamrater. Vet inte riktigt hur jag ska ha tid och enegí att göra allt som jag behöver, för det är 7 kapitel (som sen i sig består av 2 delar..) i koreanskan som vi testas på. Dessutom måste vi även hålla ett tal nästa fredag som måste memoreras dessförinnan.
 
För att jag ska hinna med allt det måste jag sluta skriva nu och gå och lägga mig. Hoppas ni har det bra!
 
/ Kram Fia

RSS 2.0