Gårdagens födelsedags firande och dagens pluggande...

Hej!
 
Klockan är rätt mycket och jag behöver gå upp rätt tidigt imorgon eftersom jag ska iväg på en gratis konsert på kvällen, men jag bestämde att träffa Hannah, en tjej från tyskland som också pluggar här i Seoul men på ett annat universitet, vid 12 och måste därför gå hemifrån vid 11 och innan det ska det duschas, iordningsfixas samt pluggas så vill upp skapligt :)
 
Men jag hade ändå tänkt göra ett litet inlägg för att berätta omm gårdagen - det var verkligen jätte trevligt! Som jag skrev i mitt senaste inlägg så fyllde Johanah år och vill skulle ut på kvällen för att fira henne lite grann med ett par människor. Det slutade med att vi bara var 4 st efter som Guilliume inte kunde komma men det gjorde ingenting. Det var jag, Johanah, Carol och Jennie. Carol och Jennie kommer från Hongkong och är 2 väldigt trevliga tjejer som vi lärde känna under H.I.V.A M.T'n. Jag och Johana bestämde oss för att först gå och "window" shoppa och vi hade rätt mycket fina saker att titta på. Jag visste själv innan jag åkte att jag inte skulle kunna hitta kläder här men det är kul att gå och kolla i alla fall. 2 saker som jag vill köpa dock är en ny fin plånbok och en nya handväska. Plånboken som jag har nu är så stor och bulkig.. och handväskan är trasig och inte fin alls att titta på men jag tror att jag vill uväg till en marknad för att titta efter sånt hät och inte gå i department stores - jag vill hitta fint, men billigt :P Jag tror att vi ska iväg någongång efter att hon fått sina pengar - hon får något slags bidrag av den koreanska staten men de har varit väldigt sega med att skicka ut det så hon har lite lite pengar för tillfället.
 
Efter att vi hade gått runti Wangsimni ett tag så gick vi iväg för att hitta en resturang att äta på och vi hamnade till slut på en kyckling resturang som heter "Chicken bus". Vi betalde nog nästan 10.000 won styck för maten men det var så gott att jag nog vill gå dit igen! (10.000 won ~ 68:- så det är ju inte så mycket för maten, i Sverige får man ju knappt en lunch för det men här är det rätt mycket, i alla fall för mig). Efter maten gick vi till Baskin Robbins och åt glass - mums!! 
 
Därefter gick vi till iMax för att se på filmen Maze Runner (tjejerna hade varit smarta när de valde platser så en av de 2 platserna som fanns kvar i bio salongen var bredvid dem så den köpte jag direkt ^^). Filmen i sig var jätte bra och jag rekommenderar er attse den. Känslan i filmen är rätt lik den i Hungerspelen så om ni gillar den filmen så kommer nog den här passa bra också. Jag hoppas det inte tar allt för lång tid innan 2:an släpps! Och det som är bra här är att engelska filmen inte dubbas, utan de textas på koreanska så jag kunde fortfarande förstå allt eftersom filmen var på engelska ^^
 
Efter det gick vi hem och Johanah sa att hon hade haft en bra födelsedag, så toppen, right?! :)
 
Idag har jag inte gjort mycket, jag vaknade rätt sent men pluggade sen koreanska ett tag, vi ska tydligen har ett test på måndag så försökte förbereda mig inför det men det är så mycket.. även om jag förstår saker så är stavningen på saker svår - om ett ord sägs så hör man ju t.ex. inte om det är "s" eller "ss", eller om det är ett tyst "h" med i bilden...
 
Efter ett tag kände jag att jag behövde fokusera på något annat ett tag så jag bestämde mig för att städa lite i rummet, för jag tycker det luktar lite skumt men t.o.m. efter att jag jag städat överallt där lukten skulle kunna komma från så kan jag inte få den att försvinna.. jag tror jag måste köpa mig en "lufta gott" spej istället för det här håller inte... Det jag gjorde var först att sortera och ta ut sopporna, samt göra om systemet för hur vi sorterar.. nu borde det fungera bättre, och jag gjorde rent i "köket", alltså - jag torkade av diskbänken och skåpen. Sen tog jag mig an badrummet. Jag började med att rensa och göra iordning stället där duschvattnet rinner ner. Här i korea så är det nämligen vanligt att hela badrummet är "duschen" så själva duschen är samman kopplad med handfatet, och så är även fallet i mitt rum.
 
Sen kom den riktiga utmaningen - handfatet. Vi har sedan vi flyttade in haft problem med att vattnet i handfatet rinner ut väldigt saaakta, men eftersom proppen sitter fast i hanfatet (man får dra i en lite spak så öppnas det upp lite så vattnet kan rinna ner man man kan inte ta bort den) så har vi inte kunnat se vad som är problemet. Men efter att jag började sticka ner tops för att se vad som satt i vägen så kom det bara upp en himla massa hpr - och det var svart hår så inte var det vårt. De har alltså inte gjort rent där sen den förra personen som bodde här flyttade ut.. usch!! Jag vet att jag inte fick bort allt, men det satt bara för långt ner för mig nu och jag kan inte göra mer men vattnet rinner mycket bättre nu i alla fall.
 
Men jaja, nu ska jag avsluta hör och försöka få lite sömn inför imorgon. Hoppas ni har det bra där hemma! Skriv gärna lite vad ni har för er också, jag är nyfiken ^^
 
/ Kram Fia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0